ProAlpin.ro Blog

3 atractii turistice de vizitat in Sighisoara

Sunteti in pana de idei cu privire la urmatoarea aventura pe care doriti sa o intreprindeti? Nici o problema, vom discuta azi despre obiective turistice interesante din Sighisoara, un oras medieval de basm, care cu siguranta o sa va atraga atentia.

Sa incepem cu inceputul si anume cu faptul ca orasul Sighisoara este situat in orasul Mures, in Transilvania, Romania.

In trecut in vecinatatea orasului se regasea cetatea dacica Sandava, iar mai apoi o fortificatie puternic intarita la Podmoale (Castrum Stenarum) ce purta stampila Legiunii a XIII-a Gemina. Aici, au fost descoperite 26 monede romane emise intre 108-248, opaite romane si inele cu filigran.

Ca si motiv de vizita pe meleagurile medievale ale cetatii ar fi si constructia dominanta a acesteia, zidul fiind construit cu o lungime de 950m, datand din anul 1350. Sunteti curiosi sa aflati ce anume face acest oras, special?.. Haideti sa vorbim despre atractiile turistice ce se regasesc aici.

Manastirea Sighisoara

In interiorul Manastirii Sighisoara, intalnim o impartire pe 3 cadrane naos, pronaos si altar.

Orice vizitator se poate bucura de spectacolul coloristic pe care il poate admira din punct de vedere iconografic ce ofera o paleta larga de culori si extrem de placuta.

Puteti vedea la Vest un adevarat ciclu mariologic: Adormirea Maicii Domnului, Nasterea Maicii Domnului, Izvorul Tamaduirii si Intrarea in Biserica a Maicii Domnului.

Daca vrei sa primesti cele mai bune informatii cu privire la destinatii de calatorie, aboneaza-te la newsletter!

Camera de tortura

Sighisoara, este un oras medieval care avea parte de jurisdictie criminala, ceea ce se traduce prin acuzarea si condamnarea persoanelor aflate in afara legii pentru savarsirea diferitelor fapte cum ar fi tulburarea linistii publice, omor, adulter etc. magistratul orasului fiind prima instanta.

Drept simbol al acestui privilegiu, erau cele 4 Turnulete de pe acoperisul Turnului cu ceas, care pot fi vazute si azi.

Muzeul Turnul cu Ceas

Reflecta perfect partea de arhitectura militara din Transilvania, fiind realizat in stil baroc si numara 6 nivele inainte de incendiu cu 110 trepte.

Pana in anul 1556 in turn a functionat primaria orasului Sighisoara, dar dupa aceea a avut alte intrebuintari.

An de an muzeul isi imbogateste colectiile cu piese de arheologie, bresle, textile, si o colectie deosebita pe icoane, de lemn si sticla din judetul Tarnava Mare, apartinand unui etnograf, pe numele sau Gheorghe Cernea din Ardeal.

Daca doriti sa aflati mai multe informatii pe tema idei de calatorie puteti citi si 4 Cele mai vizitate obiective turistice din Brasov.

Voi ati vizitat orasul Sighisoara? Ce parere aveti in legatura cu atmosfera medievala care se resimte aici? Ce obiective turistice ati vizitat?

Astept cu mare drag raspunsurile voastre in sectiunea de mai jos 🙂

sursa imagine, imagine2, imagine3

Despre autor Vezi toate articolele Site autor

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alatura-te celor peste 2900 abonati

Esti primul care afla cele mai tari oferte si mereu la curent cu noutatile.

Ne bucuram ca ai apreciat articolul!

Send this to a friend