Blog ProAlpin.ro

4 puncte cheie care sporesc gradul de confort in cort

Cred ca toti iubitorii de natura asteapta cu nerabdare momentul in care se opresc ploile, incepe concediul si dupa planificari in detaliu, petrec in camping.

Iar pentru ca experienta de camping sa fie una  placuta este necesar ca cel mai important accesoriu sa fie potrivit. Am identificat asadar 4 puncte cheie de urmarit atunci cand alegeti cortul pentru camping:

1. Spatiu generos si aerisit pentru toata lumea

Veranda trebuie sa fie spatioasa pentru zilele ploioase, serile listite la un ceai cu familia sau pentru cafeaua de dimineata. Bagajele de regula se depoziteaza tot in acest loc, iar la un grup de 4-5 persoane acesta trebuie sa suporte.

Spatiul de dormit trebuie sa fie incapator pentru ca fiecare din voi sa se odihneasca bine pentru un start plin de energie a doua zi. Nimic nu te oboseste mai mult ca o noapte dormita intr-un spatiu inchis.

Aerisirea se poate face prin fante de aerisire dispuse la baza cortului si prin usa din plasa de la intrarea in cort.

Depozitarea lucrurilor interioare se face organizat, corturile de la Vango fiind prevazute cu buzunare interioare, agatatori pentru lanterne.

2. Mici detalii care sporesc confortul

Ferestre mari cu draperii pentru diminetile in care doriti sa dormiti mai mult si luminozitatea maxima in timpul zilei. Puteti  alege sa pastrati intrarea deschisa, doar cu usa din plasa care sa tina insectele la distanta.

Buzunare interioare care ajuta la ordonarea si organizarea lucrurilor mici si indispensabile.

3. Protectie indiferent de prognoza meteo

Impermeabilitatea este o caracteristica importanta, dar deseori prost inteleasa de utilizatori. Testele demonstreaza ca un material este impermeabil atunci cand are o rezistenta de minim 2000 mm H2O coloana de apa.

Cu cat impermeabilitatea este mai ridicata, cu atat acel cort este probabil sa reziste mai mult in timp (depinde de frecventa utilizarii). Prin urmare impermeabilitatea unui cort joaca un rol important atunci cand intentionati sa utilizati cortul in mod frecvent indiferent de conditiile meteo.

In genere pentru iesirile in camping doar in sezonul de vara este mai mult decat suficient un cort cu impermeabilitate de 2000 / 4000.

4. Transport si instalare rapide

Partea de montare este simpla, instinctuala avand un sistem de montare prin culori si/sau numerotare. Majoritatea corturilor uzeaza de aceasta facilitate indiferent de brand. Este important ca pachetul sa fie livrat intr-o husa speciala cu maner pentru a facilita transportul.

Sunt 4 puncte care influenteaza experienta de camping de la inceput pana la final. Odata luata decizia de achizitionare a unui cort este bine ca cele 4 beneficii ale utilizatorului sa fie urmarite in procesul de selectie. Mai multe despre informatii gasiti in articolul Criterii de alegere a unui cort.

Pana la urma este important sa confruntati conditiile de utilizare a cortului cu realitatea dvs. Cortul cel mai bun din punct de vedere tehnic nu inseamna ca e cel mai bun si pentru dvs.

Pana data viitoare va doresc experiente de camping reusite! 🙂

      

Despre autor Vezi toate articolele Site autor

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alatura-te celor peste 2900 abonati

Esti primul care afla cele mai tari oferte si mereu la curent cu noutatile.

Ne bucuram ca ai apreciat articolul!

Send this to friend