ProAlpin.ro Blog

40 de stalpi si 90 de sageti indicatoare montate pe viitoare poteca turistica E3

Asociatia Montana Carpati a organizat impreuna cu Asociatia Carpatina Ardeleana a Turistilor (SKV), in perioada 6-12 noiembrie , o noua etapa a programului „Voluntar in Carpati”, de data aceasta in Muntii Banatului.

Aceasta actiune face parte din proiectul „Conectarea Romaniei la reteaua europeana de poteci turistice de lunga distanta” si a constat in montarea a 40 de stalpi indicatori si a peste 90 de sageti indicatoare pe viitoarea magistrala de drumetie pedestra E3, se anunta intr-un comunicat publicat pe pagina oficiala a Asociatiei Montane Carpati.

Stalpii si sagetile indicatoare au fost montate pe ruta: Semenic – Valea Barzava – Pestera Comarnic – Anina – Lacul Buhui – Cantonul Crivina – Lacul Ochiul Beiului – Cheile Nerei – Lacul Dracului – Carbunari – Garnic – Ravensca – Bigar – Dubova.

altus_animat

Implementarea acestui proiect este necesara pentru a compatibiliza turismul pedestru din Romania cu cel european. Astfel principalele obiective sunt conectarea la reteaua europeana de poteci de lunga distanta, imbunatatirea infrastructurii si revitalizarea drumetiei autohtone, se spune in acelasi comunicat.

In acest moment exista 12 magistrale europene care strabat continentul. Doua dintre acestea se opresc la granitele Romaniei care este, inca, singura pata alba pe harta europeana a drumetiei. Magistrala E3 va intra pe teritoriul Romaniei pe la Oradea, va strabate Muntii Apuseni, Muntii Poiana Rusca, Muntii Banatului si va iesi din Romania pe la punctul de trecere a frontierei Portile de Fier I.

Proiectul este co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.

Actiunea s-a desfasurat cu sprijinul logistic al Serviciilor Publice Judetene Salvamont Caras-Severin si Mehedinti, al administratiilor Parcului Natural Portile de Fier, Parcului National Cheile Nerei-Beusnita si Parcului National Semenic-Cheile Carasului, al Jandarmeriei Montane si al autoritatilor locale, mentioneaza aceeasi sursa.

banner warmpeace

Toate acestea sunt vesti bune si dat fiind faptul ca totul a fost realizat de voluntari, cred ca merita tot respectul si consideratia noastra!

Despre autor Vezi toate articolele Site autor

Nascut, crescut, rafinat in orasul de la poalele Tampei. Prefera confortul cabanelor si drumetiile de o zi, doua.
Traseul preferat: Muntii Fagarasului (Cabana Sambata - 1401 m) - Fereastra Mare a Sambetei - 2188 m

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alatura-te celor peste 2900 abonati

Esti primul care afla cele mai tari oferte si mereu la curent cu noutatile.

Ne bucuram ca ai apreciat articolul!

Send this to a friend