ProAlpin.ro Blog

5 dintre cele mai dificile trasee de trekking din lume

V-ati gandit vreodata care sunt cele mai grele trasee de trekking din lume? Ce implica ele, ce le face atat de dificile? Criteriile acordarii gradului de dificulate includ lungimea traseului, zonele prin care trece, tipul de relief, durata parcurgerii traseului de trekking. Numai profesionistii se pot avanta la asa ceva, desi putini reusesc sa ajunga la destinatia finala.

1. Printre cele mai cunoscute trasee de trekking greu este pana la baza Everestului. Este un drum de 8 zile. Incepe din localitatea Lukla din Nepal, la altitudinea de 2,860 m pana la baza Everestului, care atinge 5,360 m. Pentru ca se discuta despre inaltimi atat de mari, este posibil ca adaptarea trekker-ului sa fie ingreunata datorita lipsei de oxigen sau raului de inaltime. Este considerat a fi unul dintre cele mai grele trasee din lume chiar si pentru persoanele puternice si invatate cu incercarile muntelui. Perioada cea mai buna in care se poate incerca un astfel de trek este in lunile martie-aprilie sau ocombrie-noiembrie.

 

Traseul de trekking Trans-Zanskar din India2. Traseul de trekking Trans-Zanskar din India poate fi parcus intr-o perioada mult mai lunga si anume de 17 zile. Perioada cea mai potrivita este iulie-august. Traseul este situat la baza muntilor Himalaya, in India de nord. Se porneste din localitatea numita Lamayuru (3,500 m) si se termina in Darcha (5,100 m). Lungimea traseului este impresionanta: 350 km prin locuri de-a dreptul salbatice. In primele 7 zile ale traseului, cei ce se incumeta trebuie sa mearga prin 6 trecatori ce le vor solicita conditia fizica la maxim. Important de stiut este ca este nevoie de permisiune data de guvernul statului pentru a putea porni pe acest traseu de trekking.

 

3. Intorcandu-ne tot la Nepal, acesta ne surprinde iarasi cu un traseu de data aceasta de 21 de zile! Circuitul se numeste Annapurna si este pe locul trei in lume ca si dificultate. Se gaseste tot in zona Himalayei. Partea de est este mult mai dificila de parcurs decat partea din vest. Lunile in care este recomandata parcurgerea acestui circuit sunt martie-mai si ocombrie-noiembrie. Lungimea la care ajunge traseul de trekking este de 260 km.

 

 

 

 

 

4. Ce poate o sa va surprinda si mai mult este un traseu de trekking din Europa, mai exact din Suedia. Daca va spun ca dureaza mai bine de o luna sa il parcurgeti ma credeti? Il gasiti in Kungsleden, si este recomandat sa mergeti in perioada iunie-septembrie. Veti intalni in cale atat campii, cat si dealuri si pante si veti trece prin cele 4 parcuri nationale ale Suediei. Pentru acest traseu de trekking de o luna veti avea de “luat la picior” 440 km. Bineinteles, putini pot duce la capat acest traseu, de aceea multi trekkeri il impart in portiuni, cea mai frecventata fiind o sectiune din traseu de 50 km, aflata in partea de nord.

 

5. Dintre zonele aride din Africa ce sunt puncte de interes pentru trekking, Namibia are traseul Naukluft, ce merge prin Parcul Naukluft, care este foarte arid si uscat. Trekkerii trebuie sa aiba mare grija la resursele de apa pe care le iau cu ei, pentru ca vor gasi cu greu in desert izvoare. Desi exista refugii pe parcurs, pericolul de scorpioni si serpi este destul de ridicat. Perioada cea mai buna de traversare a Parcului Naukluft este in lunile martie-octombrie. (foto: , Stefan Cruysberghs, Nikon D90 18-200mm)

 

 

Din traseele de trekking cu una din cea mai mica rata de supravieturie (30%) gasim traversarea Africii la Ecuator, traversarea Platoului Tibetan, Siberiei (fie pe timp de vara, fie pe timp de iarna) si bazinului Amazonului.

Pentru astfel de trasee de trekking este nevoie de un echipament de trekking performant, ce va trebui sa faca fata unor conditii meteo extreme. Un astfel de traseu de trekking trebuie pregatit cu foarte multa grija inainte, din orice punct de vedere, precum alegerea cortului potrivit, imbracamintei de corp, busolei, accesoriile de camping si expeditie si multe altele.

Ati avea curajul sa porniti pe un astfel de traseu de trekking? Pe care l-ati alege?

Despre autor Vezi toate articolele Site autor

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alatura-te celor peste 2900 abonati

Esti primul care afla cele mai tari oferte si mereu la curent cu noutatile.

Ne bucuram ca ai apreciat articolul!

Send this to a friend