ProAlpin.ro Blog

Alegerea locului de campare – sfaturi

alegerea locului de campare

Alegerea locului de campare este cruciala pentru orice iesire reusita cu cortul. Daca hotarasti sa iti asezi cortul intr-un camping, asigura-te ca ramai in zona destinata acestei activitati, astfel incat sa diminuezi impactul negativ asupra mediului.

Terenul din campingurile amenajate este deja nivelat. Insa, daca iti intinzi cortul in alta zona, ar trebui sa acorzi atentie urmatoarelor lucruri. Indiferent daca iti cumperi un cort nou sau daca il folosesti pe cel vechi, dar foarte bine intretinut, iti doresti sa il ingrijesti si sa ii prelungesti durata de viata. Iar asta echivaleaza cu siguranta ta.

Suprafata terenului

In primul rand, trebuie sa iti cauti o zona plana, dar de pe care apa sa se poata scurge cu usurinta. Verifica sa nu fie o zona cu pietre, crengi rupte sau radacini. Evita depresiunile si canalele de scurgere a apei de ploaie! Altfel, te vei trezi intr-o zona iundata, in cazul unei ploi mai serioase.

Adapost

Siguranta este esentiala la alegerea locului de campare. Trebuie sa fii sigur ca nu exista nicio amentintare asupra locului ales. In primul rand, asigura-te ca locul de campare nu este in apropierea stancilor sau a zonelor amenintate de caderi de pietre. Evita copacii uscati. In timpul furtunii, crengile se pot rupe si pot cadea pe cortul tau. Aseaza-ti cortul departe de copacii izolati, pentru ca acestia pot atrage fulgerele.

Apa

Distanta ideala de o sursa de apa este de 200 de metri. Pe langa ideea de a nu-ti lasa amprenta asupra locurilor salbatice, o asemenea distanta poate reduce condensul din cort. In plus, vei fi mai ferit de insecte si de animalele care vin sa se adape.

Vantul

O anumita intensitate a vantului este buna pentru ca te ajuta sa scapi de condensul din adapost, dar tine minte ca in lunile de vara poate aduce furtuni din senin. Vantul rece, de la altitudini mari, poate reduce semnificativ numarul insectelor zburatoare.

Intimitatea

Pune-ti cortul departe de traseele oamenilor si ale animalelor. Respecta intimitatea celorlalti. Copacii, tufisurile si forma terenului iti pot proteja locul de campare de privirile iscoditoare de pe cararile de munte.

Respecta aceste reguli simple in alegerea locului de campare si te vei putea bucura de o iesire reusita!

         

Despre autor Vezi toate articolele Site autor

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alatura-te celor peste 2900 abonati

Esti primul care afla cele mai tari oferte si mereu la curent cu noutatile.

Ne bucuram ca ai apreciat articolul!

Send this to a friend