ProAlpin.ro Blog

Alpinism de vara in Muntii Bucegi

Muntii Bucegi, au o suprafata de 300 km patrati, sunt situati in partea de est a Carpatilor Meridionali si detin la o inaltime de 8236 de picioare, varful Omul. Zona prezinta o serie de pante abrupte si este propice pentru derularea sporturilor outdoor de tipul alpinismului si al schiului.

Alpinistii se pot bucura de o diversitate a traseelor in aceasta zona, astfel ca acestea presupun mai multe grade de dificultate, in functie de experienta celor care le parcurg. Inedit la acest masiv este faptul ca are forma de potcoava, iar in centru se situeaza Varful Omul, la est se afla culmea principala iar la vest Culmea Strungii.

Intre cele doua culmi se afla amplasata Valea Ialomitei, iar in partea de nord regasim mai multe culmi abrupte: Scara Tiganesti, Padina Crucii, Clincea, Bucsoiul Mare si Mic etc.

Aboneaza-te la newsletter si primesti noutati de pe blogul nostru alaturi de un premiu cadou prin tragere la sorti!

Trasee de alpinism

Ca si zona unde poti practica alpinismul, de regula se parcurge marginea exterioara a potcoavei, partea formata din peretii Jepilor Mici, Caraimanului si Costilei, precum si zonele stancoase ale culmilor Morarul si Bucsoiul.

Pe valea Ialomitei, chiar in inima Bucegilor in zona Pestera-Horoaba, este un loc ce consta in trasee ideale pentru antrenament si scoala pentru incepatori. In privinta localitatilor de acces acestea  sunt Sinaia, Predeal, Busteni, Rasnov, Bran, Pietrosita.

Busteniul este considerat centrul unde atat alpinistii experimentati cat si cei incepatori se intalnesc, locatie deosebita ce cuprinde atat trasee de perete cu o dificultate sporita, cat si cei care doresc sa parcurga vaile si branele muntilor.

Personal consider ca este o activitate inedita de petrecere a timpului liber ce merita incercata macar o data in viata! Tu ai incercat pana acum sa escaladezi Muntii Bucegi? Cu ce obstacole te-ai confruntat in parcurgere traseelor?

sursa imagine

Despre autor Vezi toate articolele Site autor

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alatura-te celor peste 2900 abonati

Esti primul care afla cele mai tari oferte si mereu la curent cu noutatile.

Ne bucuram ca ai apreciat articolul!

Send this to a friend