ProAlpin.ro Blog

Bunele maniere pe care trebuie sa le respecti pe trasee

Bunele maniere

Regulile nescrise sau bunele maniere pe trasee fac iesirile interesante si placute pentru participanti. In primul rand, membrii grupului ar trebui sa vorbeasca incet si sa isi tina telefoanele mobile la volum minim. Astfel, partenerii de drumetie vor avea sansa sa auda sunetele naturii, atunci cand fac un popas. Deplasarea se face in sir indian, pentru a permite altor pasionati de natura sa treaca pe langa grup, fara probleme.

Resturile nu trebuie lasate imprastiate, pentru ca gunoiul lasat in urma poate pune in pericol animalele si ecosistemul. In plus, lasa o imagine dezolanta. Mai mult decat atat, daca depozitezi resturile corect, eviti intalnirile nedorite cu animalele salbatice.

Prietenia si distractia insotesc orice iesire pe trasee. Salutul adresat celorlalti drumeti ajuta la pastrarea unei atitudini pozitive si a fortei, pentru toti. De asemenea, este distractiv si placut sa iti faci prieteni noi, intr-un mediu nou.

Daca pornesti pe traseu cu catelul, trebuie sa te asiguri ca il tii sub control.

Respecta-i pe ceilalti

Uneori, montaniarzii se grabesc sa isi demonstreze abilitatile si viteza. Este de dorit sa ii lasam sa treaca, daca se deplaseaza mai repede decat noi. Fotografierea pentru amintiri este importanta in era tehnologiei. Dar orice aparat trebuie folosit cu moderatie, astfel incat sa nu ii deranjeze pe ceilalti. Cand nu il folosesti, depoziteaza-l in rucsac si nu uita sa il pui intr-o husa impermeabila, astfel incat sa nu ajunga sa fie afectat de ploaie sau de schimbarile de temperatura.

Opririle pe traseu trebuie administrate cu grija, astfel incat sa nu ii incurce pe ceilalti. Este recomandat sa faceti popasuri in afara cararilor. Cand va deplasati intr-un grup, este esential ca toti membrii sa inteleaga regulile si pe cine trebuie sa anuntati cand intalniti alti drumeti, biciclisti sau animale. Liderul de grup trebuie sa ia in calcul starea vremii si sa ajusteze programul imediat, in caz de modificari majore.

Aminteste-ti sa raportezi admninistratorilor din zona sau autoritatilor orice forma de distrugere sau furt de care ai cunostinta pe traseu. Daca respecti bunele maniere pe traseele montane, descoperi ca drumetiile se numara printre activitatile in care relaxarea si explorarea sunt cele mai placute efecte.

Despre autor Vezi toate articolele Site autor

1 comentariuLasa un comentariu

  • in primul rind sa respecti muntele .acolo nu mergi ca pe bulevard.cind mergi cu grup se face instructaj cu cei noi cum sa calce si unde ,sa nu paraseasca traseul hotarit ,sa stringa gunoiul dupa masa, sa aiba imbracaminte potrivita si sa fie atenti la schimbarile vremii caci sus poti avea surprize.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alatura-te celor peste 2900 abonati

Esti primul care afla cele mai tari oferte si mereu la curent cu noutatile.

Ne bucuram ca ai apreciat articolul!

Send this to a friend