ProAlpin.ro Blog

Cabane montane: Cabana Pietrele (1.480 m) Retezat

Cabana Pietrele detine o asezare optima pentru un turism montan care se bucura de cele mai spectaculoase peisaje ale Carpatilor Romaniei.

 

Complexul turistic Cabana Pietrele este asezata in Masivul Retezat la altitudinea de 1480 metri in regiunea nordica a masivului, fiind inclusa in Parcul National Retezat, la confluenta crestelor secundare ale masivului, reprezinta de asemenea punct de plecare pentru 6 trasee turistice clasice.

Cabana Pietrele este asezata in Zona II a Parcului National Retezat, cunoscuta drept Zona centrala a parcului, aceasta zona fiind structurata in jurul traditionalelor trasee de alpinism foarte cunoscute din parc.

cabana pietrele

Oferta de cazare si tarife:

Cazare la micro cabane

Micro-cabanele din Complexul turistic Pietrele sunt organizate in camere cu 2, 3, 4 si 8 paturi dispuse in mai multe unitati distincte. Micro-cabanele dispun de grup sanitar comun aflat la distanta de cca. 200 m. Nu exista apa calda, se foloseste apa furnizata de izvorul amenajat, iar energia electrica este furnizata in fiecare seara in intervalul orar 20-22. Cabanele dispun de seminee, si pot fi utilizate si in sezonul de iarna. Atentie, insa, de la 1 Mai pana la 1 Octombrie nu se mai face foc in microcabane.

Tariful:
25 lei/persoana/noapte in intervalul 1 mai -1 octombrie
30 lei/persoana/noapte in intervalul 1 octombrie – 1 mai

Vila Stanisoara

Vila Stanisoara este parte a Complexului Turistic Pietrele si are o capacitate de cazare de 45 de locuri, in camere cu 2, 3 si 4 paturi. Grupul sanitar este comun si se afla la parterul cladirii. Nu exista apa calda, iar energia electrica este furnizata in intervalul orar 20-22.

Cladirea este deschisa doar in sezonul de vara, iar tariful este de 35 lei/persoana/noapte.

Datele de contact

Apel sau SMS la
+40722 715 595 (Vodafone)
+40374 975 188 (Orange)

Trebuie insistat cu apelurile, deoarece nu este mereu semnal, iar o alta idee este sa dati SMS, la care veti primi raspuns in mod sigur.

Pentru alte detalii si intrebari:
cabanapietrele@gmail.com (doar in perioada 1 septembrie – 1 iunie)

sursa info si foto: pietrele.ro

Despre autor Vezi toate articolele Site autor

Nascut, crescut, rafinat in orasul de la poalele Tampei. Prefera confortul cabanelor si drumetiile de o zi, doua.
Traseul preferat: Muntii Fagarasului (Cabana Sambata - 1401 m) - Fereastra Mare a Sambetei - 2188 m

3 comentariiLasa un comentariu

  • Prima fotografie infatiseaza vechea cabana Pietrele. Din nefericire a ars cu multi ani in urma…. si odata cu ea a pierit si spiritul care se gasea acolo…

  • În primul rând, mașina se parchează în localitatea Cârnic. Fie în parcare contra-cost, fie înainte de a se intra pe drumul forestier. Se plătește taxă de acces în Rezervația M-tii Retezat – 5 lei de persoană – la penultima casă din Cârnic.
    Până la cabană se poate ajunge pe două trasee care se bifurcă din drumul forestier. Unul merge pe firul apei, iar celălalt prin pădure.
    Microcabanele sunt de fapt căsuțe din lemn, în jurul acestora trăind destul de multe vipere, care mai ies uneori la soare.
    Baia este la comun în Vila Stănișoara.
    Sala de mese este în cabană.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alatura-te celor peste 2900 abonati

Esti primul care afla cele mai tari oferte si mereu la curent cu noutatile.

Ne bucuram ca ai apreciat articolul!

Send this to a friend