ProAlpin.ro Blog

Camping langa apa

Fie ca esti cu canoea, sau faci o tura de munte si vrei sa campezi langa o apa, trebuie sa respecti neaparat 2 reguli: nu lasa nimic in urma – tot ceea ce duci cu tine, adu inapoi, inclusiv gunoiul, hartia igienica si mancarea care ti-a ramas si lasa locul de camping la fel de curat, sau chiar mai curat decat l-ai gasit.

Aceste reguli de bun simt asigura faptul ca natura va ramane nealterata atat pentru animalele salbatice, cat si pentru oamenii care vor vizita acelasi loc.

Principiile nu lasa nici o urma (Leave No Trace) se aplica in totalitate. Daca obeservi locuri de camping deja foosite, sau amenajate, foloseste-le, in loc sa faci unul nou.

Daca nu sunt locuri de camping deja amenajate, selecteaza-ti un loc de camping urmand urmatoarele reguli:

 1. nu campa la mai putin de 60 de metri (de preferat ar fi 100 m, dupa parerea mea) de sursa de apa. Astfel limitezi posibilitatea de a contamina sursa de apa.
 2. nu campa in locuri in care poti distruge plante fragile.
 3. alege un loc de camping unde ai o protectie naturala (sau amenajata de om, in locurile speciale de camping) impotriva elementelor.

Sfaturi utile pentru a intretine cortul

Cand pregatesti locul de camping, lucreaza in echipa. Daca esti cu canoea, fii sigur ca e securizata. Colecteaza apa de care vei avea nevoie. Imparte sarcinile si alterneaza-le intre colegii tai. Ridica cortul si apoi pregateste bucataria, deoarece pun pariu ca ti-e foame de lup.

Daca faci parte dintr-un grup mare, cel mai OK este sa va planificati task-urile inainte de a incepe drumetia. Astfel toata lumea va stii din timp ce are de facut si vei minimiza discutiile aprinse, despre cine ce trebuie sa faca.

Pentru a evita contaminarea apei, spala vasele, hainele si pe tine departe de toate sursele de apa din zona (cel putin 60 de metri). Daca vrei sa folosesti sappun, foloseste sapunuri biodegrabile. Sapunurile normale pot da nastere la alge.

In privinta resturilor umane biodegradabile, este recomandat ca toate acestea sa fie ascunse intr-o groapa  (cam 30 cm adancime). Desigur, aceasta groapa trebuie si astupata. Inainte de a astupa groapa, cel mai OK este sa arzi resturile, cu tot cu hartia igienica.

Camping placut!

Despre autor Vezi toate articolele Site autor

Nascut, crescut, rafinat in orasul de la poalele Tampei. Prefera confortul cabanelor si drumetiile de o zi, doua.
Traseul preferat: Muntii Fagarasului (Cabana Sambata - 1401 m) - Fereastra Mare a Sambetei - 2188 m

4 comentariiLasa un comentariu

 • …Camparea lanaga un curs de apa fie ia curgatoare s-au vorbim de un lac..tine in primul rand de noi..de felul in care lasam acea zona dupa plecarea noastra. Daca mergem strict legal..vezi legea picnicului sigur ca ..doar in locuri special amenajate putem campa, insa cum ele sunt destul de putine…sau inexistente acolo unde putem si nu deranjam pe nimeni va trebuii sa respectam cate-va lucruri elemantare:
  1- curatenia…nu mai vorbim de ia..
  2 – linistea ..nu urla sursa de muzica in natura
  3 – focul…mare grija supraveghet in permanenta
  4 – animalele..nu lasati mancare, sau resturi de mancare peste noapte!!!
  5 – comprtament civilizat demn de sec. nostru

 • Sunt tot Brasovean ..si stiu ce inseamna muntele..respect natura..o protejez cat pot de mult si ma gandesc ca saptamana ce vine ..poate merg in acelasi loc..si ce gasesc acolo ? mizerie de la mine s-au altul..? Exclus…desii daca as posta fotografii facute in decursul anilor ..sunt zone deosebit de frumoase unde poti campa linistit langa o sursa de apa ..insa la cati-va metri …preferi sa nu vezii ce lasa unii si altii in urma.
  Apropoo de resturi…menajere etc. pot sa va spun ca totul se poate arde ..in asa fel incat ..sa nu lasi urma.. de la 400 grade la 1300 maxim data de lemn se descompune tabla..inclusiv se dezintegreaza sticla..vezi siliciu..nu sunt poluante ..si garantat lasi curat dupa tine.( desigur daca asta iti este intentia )….Hai sa ne bucuram de natura ..de aerul curat..de liniste..de susurul apei de izvor…de ceee-a ce inseamna cu adevarat viata.

 • Ar vrea altii sa aiba ce avem noi ..in tara ..insa nu au ..si tocmai din acest motiv apreciaza…pe cand ,,noi,, ..unii desigur is-i bat joc.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alatura-te celor peste 2900 abonati

Esti primul care afla cele mai tari oferte si mereu la curent cu noutatile.

Ne bucuram ca ai apreciat articolul!

Send this to a friend