ProAlpin.ro Blog

Ce este slackpacking-ul

Slackpacking-ul este practic „backpacking” (drumetie cu rucsacul -mare- in spate), dar fara toata povara de a cara cu tine kilograme intregi de echipament.

Slackpacking este alaturarea termenilor „slacker” si backpacking. „Slacker” inseamna o persoana care amana sa faca lucruri, care depune minimul de efort necesar. Ai crede astfel, ca slackpacking-ul se refera la cei care urca pe poteca foarte greu, ca trebuie sa tragi de ei sa se miste si ca nu ajungi niciodata nicaieri cu ei, dar nu-i asa. Slackpackerii, in general, acopera distante foarte mari, foarte repede, chiar si pe terenuri dificile.

Dupa cum ziceam, cei care practica acest tip de drumetie, fie poarta un rucsac foarte micut cu ei, in genul celora de alergare, sau o borseta; unii nici macar atat.

banner_robens_animat

Desigur, asta insemana ca nu vor dormi afara. In timp ce tu-ti pregatesti locul de camping, ridicandu-ti cortul, un slackpacker sare in masina si fie se duce acasa, fie la cel mai apropiat hotel, pentru a se bucura de beneficiile „civilizatiei”. Slackapacker-ul, de obicei face o tura intreaga si intorcerea in aceeasi zi. Pentru ca-si cara minimul necesar pentru tura, ei se misca foarte repede.

Sunt sigur ca mare parte dintre noi am facut asta, dar nu stiam ca i se spune asa. Nici nu pot numara de cate ori am urcat si coborat Tampa in aceeasi zi, pe lumina. Din pacate, in romana nu am reusit sa geasesc un termen care sa acopere prin sensul sau aceasta activitate.

Dar hai sa vedem, ce este totusi necesar pana si pentru aceste ture rapide. Pai, in primul rand, apa. Nu pleca de acasa fara apa/recipient de apa pe care sa-l umpli de la surse de pe drum.

De asemenea, trusa de prim ajutor ar trebui sa fie nelipsita. Exista chiar variante mini care nu te ingreuneaza cu mai nimic si sunt foarte utile. Kit-uri de supravietuire compacte, ca cel de la Altus este si el o optiune foarte buna.

In functie de durata, ia-ti si o gustare care sa te energizeze si esti gata de plecare!

Despre autor Vezi toate articolele Site autor

Nascut, crescut, rafinat in orasul de la poalele Tampei. Prefera confortul cabanelor si drumetiile de o zi, doua.
Traseul preferat: Muntii Fagarasului (Cabana Sambata - 1401 m) - Fereastra Mare a Sambetei - 2188 m

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alatura-te celor peste 2900 abonati

Esti primul care afla cele mai tari oferte si mereu la curent cu noutatile.

Ne bucuram ca ai apreciat articolul!

Send this to a friend