ProAlpin.ro Blog

Ce sa faci in weekend cu copiii: 3 locuri, 3 activitati antrenante in Brasov

Mai e foarte putin si incepe scoala, dar copiii se simt in continuare in vacanta si sunt plini de enrgie. Ar fi si pacat sa-i tineti in casa numai la calculator sau in parcul de langa bloc, cand exista locuri frumoase cu siguranta si in orasul vostru, unde copilul va respira aer curat si va invata sa iubeasca activitatile fizice.

Propunem azi spre vizitare brasovenilor si nu numai (neaparat cu camera pentru a surprinde posturile amuzante pe care le vor experimenta copiii vostri) 3 locuri unde natura e inca verde si primitoare:

  1. Canionul 7 Scari

  2. Pietrele lui Solomon

  3. Muntele Tampa

Aceste zone sunt deosebit de frumoase, aerul e improspatat tot timpul anului de coniferele care se inalta pretutindeni, iar copiii isi pot consuma enegia imbinand utilul cu placutul. Noi va prezentam pe scurt cum se ajunge la locatiile respective, ce potential turistic au si activitati antrenante pe care le puteti incerca. Aceste activitati sunt menite sa sporeasca copiilor atentia distributiva si sa le solicite musculatura pentru o dezvoltare armonioasa.

Daca va gandeati si la necesitatea unui rucsac de scoala pentru copilul vostru, aruncati un ochi peste Rucsac de scoala - promotii la modele ergonomice. Acolo aveti cateva sugestii practice si care tin cont de sanatatea spatelui. 

Canionul 7 Scari

Este un ansamblu de 7 cascade pe care le puteti admira, fotografia si le puteti simti prospetimea escalandand scari din metal, aszate de-a lungul stancilor. Lungimea totala este de 160 m si nu trebuie sa fiti experimentati, pentru ca sunt foarte accesibile oricui.

Relieful Canionului 7 Scari este rezultatul erodarii conglomeratelor din perioada cretacica, adica de acum aproape 100 milioane de ani. Traseul pe care trebuie sa-l urmati ca sa ajungeti aici este cel marcat cu banda galbena. Veti porni de la Cabana Dambu Morii, care se afla la iesirea din Brasov spre Bucuresti, pe DN1. Peisajul este extraordinar, si in aprox. 90 de min veti ajunge urcand prin padure la Canion.

Activitate cu copiii: CURSA DE CANGURI

Aveti nevoie de un perimetru de aprox. 50 m patrati, unde va veti desfasura in voie. Daca sunteti mai multe familii, jocul va fi si mai distractiv, dar se poate juca si in doua echipe formate din mai putin jucatori. Veti stabili o ruta in linie dreapta sau serpuita printre copaci, si veti delimita tinta, care poate fi un arbore, o stanca, etc. Fiecare echipa are jucatorii in sir indian, primul jucator are cate ominge intre picioare. La semnal, vor alerga imitand cangurii spre tinta, predand mingea urmatorului coechipier. Echipa care termina prima castiga.

Pietrele lui Solomon

La iesirea dinspre Scheii Brasovului, in partea de vest a orasului, sunt doua formatiuni muntoase inalte, unde se fac escaladari si diverse festivaluri. Aici, desi sunteti in continuare in oras, scapati de gazele de esapament si luati oportie de sanatate. Linistea va fi tulburata numai de strigatele de bucurie ale copiilor, care vor fi intrigati de curiozitatile naturii.

Activitate cu copiii: LANTUL MAINILOR

Acest joc are avantajul major ca se poate juca indiferent de cati jucatori sunt, singura conditie este sa fie doua echipe cu acelasi numar de persoane. Este perfect pentru copii, deoarece le pune mintea la contributie, si veti vedea de ce. Cele doua echipe se vor aseza pentru a forma fiecare cate un cerc. Pe rand, in fiecare echipa, toti jucatorii vor ridica mai intai mana stanga, prinzand cu ea mana unui alt jucator. Dupa aceea, va prinde cu mana dreapta un jucator diferit, pana cand toata lumea are mainile prinse in interiorul echipei.

Acum incepe jocul: fiecare echipa va incerca sa-si descalceasca ,,nodurile” astfel incat nimeni sa nu-si desprinda mainile. In momentul in care cineva isi desprinde mana,echipa pierde si o poate lua de la inceput, echipa adversa continuandu-si lupta. Cei care pierd pe parcurs, trebuie sa ii ajunga din urma pe ceilalti. Castiga echipa care desface cel mai repede toate nodurile.

Muntele Tampa

Se afla in inima orasului Brasov, aproape de Piata Sfatului si este un areal protejat datorita bogatiei de specii de flora si fauna pe care le adposteste. Muntele Tampa alcatuieste un ecosistem complex, este usor de ajuns in varf, de unde se poate admira tot orasul, privelistea iti rapeste orice cuvinte. Copiii vor intalni veverite, ciocanitori, grauri si mierle daca vor fi atenti la arbori. In plus, pot invata o multime de specii de plante, daca ii instruiti putin de acasa cu ajutorul articolelor din seria Feeria padurilor Romaniei, Padurea de stejar, Padurea de fag, Padurea de molid. Aici se regasesc majoritatea faunei si florei specifice climei temperate.

Activitate cu copiii: SARPELE SARITOR

La fel, se vor forma doua echipe egale ca numar de membri. Doi participanti vor reprezenta prada sarpelui – soricelul. Restul jucatorilor, copiii impreuna cu parintii stau in sir indian tinandu-se cu mainile de mijlocul celui din fata. Acesta este sarpele. Cei doi ,,serpi” stau in fata unei linii de start, si trebuie sa sara in lungime concomitent, pentru a ajunge la soricel. ,,Soriceii” stau la departare de ,,serpi”, astfel incat sa fie necesare mai multe sarituri in lungime pentru a ajunge la ei.

Prima parte este saritura in lungime cu ambele picioare, apoi saritura pe varfurile picioarelor, dupa care saritura intr-un picior. ,,Sarpele” care ajunge in timp record de cele mai multe ori (2/3) la soricel este ,,Sarpele saritor”.

Am fi curiosi sa aflam ce activitati fizice practicati voi in timpul liber cu copiii!


Despre autor Vezi toate articolele Site autor

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alatura-te celor peste 2900 abonati

Esti primul care afla cele mai tari oferte si mereu la curent cu noutatile.

Ne bucuram ca ai apreciat articolul!

Send this to a friend