ProAlpin.ro Blog

Cheile Nerei – cele mai lungi chei din Romania

Locatie: judetul Caras-Severin.

Lungime: 22 km.

Frumusete: inimaginabila!

Da, asta se poate spune despre Cheile Nerei daca ne referim la ele in termeni foarte vagi. Sunt spectaculoase si salbatice si deosebite si cate si mai cate. Desigur, Cheile Nerei sunt facute de raul Nera ce deseneaza prin stanca si vegetatie un defileu cu aspect de chei, iar de-a lungul drumului puteti gasi si pesteri, cascade si lacuri.

De altfel, Cheile Nerei, aflate in Parcul National Cheile Nerei – Beusnita sunt importante si pentru faptul ca aici s-au gasit urmele unui Cro-Magnon, cel mai varstnic european de 42.000 ani chiar in apropierea parcului.

Te bucura sa observi ca mai gasesti colturi in Romania ce nu sunt afectate de om si de extinderea urbanului. Traseul este lung, da, dar nu este deloc greu. In majoritatea timpului se merge pe langa cursul apei. Datorita lungimii cheilor, drumul se poate intinde pe mai multe zile, dar veti gasi destule locuri de campare. Si pentru impatimitii pesterilor, sa aveti la voi lanterne, scari si celelalte, pentru ca veti tot da de ele.

Aveti insa grija la… vipere! Recomand un echipament pe masura: pantaloni lungi, bocanci de munte, cel putin!

Nu ai bocanci suficient de rezistenti si comozi pentru excursii?
 Iti recomandam sa incerci variantele de bocanci de la Keen!

In traseu veti descoperi si Lacul Dracului, care este format in gura unei pesteri (ce nu e amenajata si nu poate fi vizitata) si datorita culorii albastre-verzi pare oarecum din afara acestei lumi. Cine stie ce o avea in strafunduri, nu?  In zona va mai puteti bucura si de Cascadele Beusnitei si de Lacul Ochiul Beului.

Fotografiile si filmuletele sunt singurele ce va pot arata cat de frumoase sunt Cheile Nerei. Vorbele sunt de prisos, dar zona este un festin pentru privire!

Ati calcat in aceasta zona? Cum vi se pare salbaticia Cheilor Nerei?

Sursa si fotografii: travel.descopera.ro

Despre autor Vezi toate articolele Site autor

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alatura-te celor peste 2900 abonati

Esti primul care afla cele mai tari oferte si mereu la curent cu noutatile.

Ne bucuram ca ai apreciat articolul!

Send this to a friend