ProAlpin.ro Blog

Escalada: Cheile Turenilor, pentru pasionatii de escaladari!

O zona in apropierea Clujului este frecventata des de catre alpinisti, oameni care revin des aici pentru a urca pe peretii inalti de 100-150 m. Curajul este poate cuvantul cheie cand vine vorba de acest sport si acest loc, dar credeti-ma ca merita cu varf si indesat!

Cei ce stau in apropiere de Cluj si mai degraba de Turba probabil ca stiu la ce ma refer: Cheile Turenilor, numite si Cheile Turului. Cu o lungine de aproape 2 km, Cheile Turenilor ofera destule zone unde se poate practica escaladarea de catre cei pasionati. Chingile si hamurile de calitate, alaturi de incaltamintea speciala pentru escaladat nu trebuie sa lipseasca sub nicio forma.

Cercetarile specialistilor din zona au descoperit in jur de 30 de pesteri ce aparent dateaza din neoliticul mijlociu. Puteti avea sansa sa le vizitati pe cat posibil, tinand cont ca nu prea sunt amenajate, iar unele nu sunt usor accesibile. Cheile Turenilor se afla la 23 de km de Cluj si 8 km de Turda. Toata zona este o arie protejata, iar aici nu le da voie oamenilor sa strice fauna si flora, lucru care face ca aceste Chei ale Turenilor sa fie salbatice si preferate de turisti pentru a fugi departe de agitatia oraselor si poluare. Toata zona este de o frumusete rara tocmai prin salbaticia de care da dovada.

Traseele de escaladari sunt bine pitonate, continand spituri.

Cheile Turenilor pot fi o tinta de weekend foarte placuta, o rupere din cotidian extrem de placuta pentru toti iubitorii de natura, in fond.

 

Ati escaladat vreo portiune din Cheile Turenilor? Ati reveni aici?

Despre autor Vezi toate articolele Site autor

2 comentariiLasa un comentariu

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alatura-te celor peste 2900 abonati

Esti primul care afla cele mai tari oferte si mereu la curent cu noutatile.

Ne bucuram ca ai apreciat articolul!

Send this to a friend