ProAlpin.ro Blog

Climbing in desert? Se poate, pe Towers Of The Ennedi

Credeai vreodata ca exista alpinisti in desert? Parca e o contradictie in termeni, nu-i asa? Ce ar cauta un climber in desert, unde terenul e nisipos si…plat? 😀 Am gasit acest filmulet care imi contrazice inca o preconceptie, se numeste Towers Of The Ennedi. Asa cum probabil te-ai prins din titlu, exista uneva in lumea asta un desert atipic, cu turnuri stancoase. Acolo pleaca cercetatori, alpinisti, regizori si cameramani ca sa le studieze. Filmuletul asta chiar m-a impresionat.

Cu alte cuvinte, in inima continentului african, langa statul Nigeria, niste enormitati din stanca care i-ar arunca seminte pe plafon unui skyscraper obisnuit din New York, se inalta parca din vintrele desertului misterios. Aceste Towers Of The Ennedi vor fi escaladate cu succes de cativa climberi profesionisti si multi-premiati pe la concursurile de pe mapamond. Ceea ce este singular si spectaculos pe langa antagonia desert – climbing este faptul ca aceste formatiuni inalte si ciudate sunt pentru prima oara abordate. Nimeni pana la acesti absolut curajosi baieti nu a mai incercat macar sa se apropie de aceste figurine bizare din piatra caramizie si sfaramicioasa. Mai mult chiar, unele turnuri sunt unice prin forma si consistenta in intreaga lume. Vei vedea ca si directorul expeditiei vorbeste despre singura roca din lume formata din doua turnuri care se unesc intr-un unghi ascutit formand un arc. Asta inseamna ca acele turnuri devin niste provocari supraomenesti pentru climberi.

Expeditia si regizarea intregului eveniment au fost orchestrate de The North Face. Insa ceea ce imi place este ca The North Face ramane ca brand in umbra, nu se arata ostentativ de-a lungul expeditiei nici ca sponsor, nici ca echipa dedicata explorarii naturii. Si pentru ca mi-a placut si o metafora atat de autentic relevanta pentru sentimentele care il incearca pe un alpinist, vreau neaparat sa las si un citat: ,,You feel the intensity of where you are!”. Frumos, nu? Acum te las cu filmuletul Towers Of The Ennedi, scaldat in soarele portocaliu al Saharei.

Sa-mi spui daca ai indrazni vreodata sa escaladezi astfel de roci. Eu cred ca…ma mai gandesc. 🙂

TOWERS OF THE ENNEDI from Camp 4 Collective on Vimeo.

Despre autor Vezi toate articolele Site autor

1 comentariuLasa un comentariu

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alatura-te celor peste 2900 abonati

Esti primul care afla cele mai tari oferte si mereu la curent cu noutatile.

Ne bucuram ca ai apreciat articolul!

Send this to a friend