ProAlpin.ro Blog

Robens anunta noile corturi Ultralite

Aventurierii care cauta sa-si micsoreze greutatea echipamentului carat in timpul drumetiilor indelungate, vor primi cu bucurie vestea noului cort Buzzard UL,fabricat de catre Robens; care este mai usor de 1kg.
banner_robens_animat
Buzzard UL, alaturi de Falcon UL, este unul din cele doua corturi de doua persoane din noua gama premiata, Ultralite, a producatorului de echipamente tehnice.

Toate materialele sunt alese astfel incat sa mentina un echilibru intre performanta si greutate, in timp ce isi pastreaza calitatea si elasticitatea. Corturile Ultralite utilizeaza membrana dezvoltata de catre brand, HydroTex UL pentru tenta exterioara. Aceasta este compusa din nylon 10D care a fost siliconat pe ambele parti pentru a crea rezistenta la presiunea hidrostatica. Betele principale contin aliaj de aluminiu T6 7001, iar fibra de carbon este utilizata pentru betele laterale ale modelului Buzzard UL cat si pentru batul din culmea modelului Falcon UL.

Robens buzzard ul cort ultra-usor la proalpin (2)

Noul cort Robens Buzzard UL

Buzzard UL, cu greutatea de 995 de grame este bazat pe modelul premiat, deja prezent pe piata, Robens Buzzard – cort de doua persoane, cu un singur inel transversal, prin intermediul caruia se instaleaza tenta, sau intregul cort. Prezinta o singura intrare si veranda cu bete aditionale, pentru a creste spatiul din zona capului cat si spatiul pentru picioare. Locul in care acestea se conecteaza creaza o bolta care protejeaza materilalul mesh al ventilatiilor. Un numar mic de cuie, cu cate o coarda individuala, ofera posibilitatea unei ancorari rapide si a unei ajustari si mai rapide in conditii solicitante. Greutatea generala a cortului Buzzard UL poate fi redusa pana la 950 grame si se impacheateaza intr-un sac de transport de 35cm x 12cm.

Cortul Robens Falcon UL

Cortul Robens Falcon UL

Spatiosul Falcon UL cantareste doar 1.09kg (1.02 kg kitul minim) si se poate instala doar tenta, sau in intregime. Incorporeaza un bat din fibra de carbon, in forma de cruce, care se extinde din zona pentru cap pana in zona verandei. Folosirea unui punct central lateral pentru a conecta cele doua bete cu bucla principala mareste spatiul pentru cap si umeri in cortul interior si creaza un profil aerodinamic. Precum si Buzzard UL, cortul utilizeaza cuiele cu o singura coarda, pentru ancorare rapida si ajustare usoara. Se impacheteaza la dimensiunea de doar 44cm x 10cm si vine insotit de un sac de transport pentru a fi carat si depozitat cat se poate de convenabil.

Robens continua sa isi testeze corturile in propriile spatii speciale si in timpul testelor inregistreaza viteaza maxima de impact (MAX) la care un cort a fost supus, cat si viteza medie (AVG) la care a intervenit instabilitatea structurala. Instabilitatea structurala se poate prezenta sub forma unui cort daramat, care isi reia forma dupa ce scade instensitatea vantului, sau a unui bat rupt/deformat. In nici un moment din cadrul testarii, Robens nu a intalnit nici o forma de avarie catastrofala la viteza maxima a vantului, iar in momentul de fata se foloseste o pictograma, inclusiv pe site-ul Robens, pentru a arata valorile MAX si AVG pentru fiecare cort. Rezultatele testului de rezistenta la vant, pentru fiecare model, sunt:

  • Buzzard UL: MAX 98km/h si AVG 97km/h
  • Falcon UL: MAX 95km/h si AVG 91km/h.

Galerie foto Buzzard UL:

Galerie foto Falcon UL:

Despre autor Vezi toate articolele Site autor

Nascut, crescut, rafinat in orasul de la poalele Tampei. Prefera confortul cabanelor si drumetiile de o zi, doua.
Traseul preferat: Muntii Fagarasului (Cabana Sambata - 1401 m) - Fereastra Mare a Sambetei - 2188 m

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alatura-te celor peste 2900 abonati

Esti primul care afla cele mai tari oferte si mereu la curent cu noutatile.

Ne bucuram ca ai apreciat articolul!

Send this to a friend