ProAlpin.ro Blog

Crina “Coco” Popescu a intrat in Cartea Recordurilor

Va mai aduceti aminte de Coco Popescu? Alpinista de numai 16 ani ce a pornit sa cucereasca Atacama in 15 noiembrie 2011, asa cum va spuneam aici si cea care are numeroase recorduri in palmares, desi are o varsta frageda. Pasiunea ei pentru munte a inceput sa se dezvolte inca de la varsta de 6 ani, cand pleca alaturi de tatal ei in expeditii si ture de munte.

Astfel poate cea mai importanta realizare a ei de pana acum este ca a ajuns sa aiba un loc in Cartea Recordurilor pentru ascensiunea pe muntele Sidley, care este cel mai inalt vulcan din Antarctica, avand inaltimea de 4.285 m.

Crina Imola Popescu, cunoscuta mai mult drept Coco Popescu este prima femeie din lume ce urca acest vulcan stins. S-a stabilit si un record la nivel de echipa (Alex Abramov din Rusia, Mario Trimeri din Italia si Scott Woolams din SUA), fiind primul grup ce a urcat pana pe varful muntelui Sidley, care face parte din “Cele sapte varfuri vulcanice” din lume. In plus, Coco Popescu adauga acestei expeditii alte doua recorduri personale, fiind primul alpinist si prima femeie din lume ce a dus la bun sfarsit circuitul acesta.

 

Sursa: mediafax.ro

Despre autor Vezi toate articolele Site autor

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alatura-te celor peste 2900 abonati

Esti primul care afla cele mai tari oferte si mereu la curent cu noutatile.

Ne bucuram ca ai apreciat articolul!

Send this to a friend