ProAlpin.ro Blog

Crina Imola Popescu – Cea mai tanara alpinista cu un palmares de invidiat!

Cunoscuta sub numele de Crina COCO Popescu, tanara alpinista a inceput escaladarea muntilor din apropierea orasului natal, Rasnov, de la varsta de 6 ani.

Pasiunea Crinei pentru alpinism si eforturile depuse pentru a-si implini visul in decursul a 10 ani de zile, au adus Romaniei recoduri mondiale:

  • prima alpinista care a incheiat Circuitul Seven Volcanoes in 24 ianuarie 2011 si care a urcat pe muntele Mt. Sidley (4181m)

Circuitul celor 7 Vulcani include: Elbrus (Europa), Kilimanjaro (Africa), Damavand (Asia), Giluwe (Oceania), Ojos del Salado (America de Sud), Pico de Orizaba (America de Nord), Sidley (Antarctica).

  • cea mai tanara alpinista care a urcat pe muntele Mt. Vinson (4897m).

La doar 16 ani, COCO devine un model pentru generatia sa, reusind sa-si implineasca visul intr-un mediu social vitreg.

Cele mai multe informatii despre aventurile tinerei alpiniste le aflam de pe blogul personal, unde povesteste si despre barierele pe care le-a intampinat la inceput de drum sau modul in care a fost initial perceputa de catre opinia publica:

“In relatarile din presa am fost intai copilu’ care face lucruri ciudate, la rubrica social, desi eram componenta a Lotului National (fotbalistii sunt performeri si profesionisti de la 10 ani si din divizia judeteana). Apoi, dupa ce am devenit Maestru al Sportului, am promovat la stiri si monden. Dupa trei ani de expeditii si activitate de performanta am ajuns si la rubrica sport ca reprezentanta a Romaniei; e bine, e o schimbare de perceptie, e o dovada, pentru mine, ca ,pana la urma, lucrurile isi gasesc fagasul“.

Desi este in clasa a 10a a liceului Grigore Moisil din Brasov si in curand va avea si alte probe de trecut (de data aceasta examinari scolare), Coco isi planifica din timp urmatoarele expeditii:

  • 15 noiembrie – 30 decembrie 2011: Atacama – Chile, 5 varfuri peste 6500m in 40 de zile;
  • unul dintre cele mai importante obiective al tinerei alpiniste pentru anul viitor, este finalizarea Circuitului Seven Summits, care consta in cucerirea Everestului, programata pentru perioada 11 aprilie-10 iunie 2012;
  • 2 noiembrie – 10 decembrie 2012: Antarctica, Queen Maud Land.

Dupa cum este notat pe blogul personal, dar si cum ne puteam astepta, motto-ul Crinei este Traieste la altitudine!, indemn pe care il transmite tuturor tinerilor si iubitorilor de munte!

Ii uram si noi succes si ii asteptam cu drag noile recorduri!

Pentru mai multe informatii verificati blogul tinerei COCO.

Despre autor Vezi toate articolele Site autor

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alatura-te celor peste 2900 abonati

Esti primul care afla cele mai tari oferte si mereu la curent cu noutatile.

Ne bucuram ca ai apreciat articolul!

Send this to a friend