Traseu:
Gara Sinaia – E60-Calea Moroieni(DN71) – Cabana Cuibul Dorului(DJ713) – Saua Dichiului – Cabana Piatra Arsa – 28 km
Cabana Piatra Arsa – DJ713 – dreapta semn cruce galbena – Lacul Bolboci – 9 km
Cabana Bolboci – semn cruce albastra – DJ713-Saua Dichiului – Sinaia – 17 km
60 km,1650 diferenta de nivel,aproximativ 9 ore
Aici gasiti si harta cu traseul urmat.
Am facut initial acest traseu pana la Cabana Padina, prin Cheile Tatarului, cu urcare de la Pestera la Babele si coborare in Saua Dichiului, pe cand nu era inca asfaltat drumul si eu eram o incepatoare intr-ale cicloturismului si drumetiilor montane (nu ca as fi o experta acum 🙂 ) A urmat Lacul Scropoasa si Cheile Zanoagei, Saua Strunga cu coborare in Simon, iar anul acesta am hotarat sa facem un traseu de o zi (celelalte trasee fiind de doua zile) pe Trans Bucegi cu coborare la Lacul Bolboci.
Astfel am plecat din gara Brasov, patru insi, sotul meu, doi prieteni si eu, desigur, cu trenul Regiotrans de 6.16 pana in Sinaia unde ne-am “trezit”cu o cafea la chioscul din fata parcului Dimitrie Ghica. Energizati si plini de voiosie ne-am inceput tura cu o mica coborare pe E60 pana la Calea Moroieni, prima strada la dreapta, de unde incepe urcusul spre Cabana Cuibul Dorului si Saua Dichiului.
Exact in fata cabanei Cuibul Dorului, in stanga drumului, este un izvor de unde e bine sa va alimentati cu apa deoarece nu mai e decat un izvor, mai sus pe drum, care nu este tot timpul viabil.
La granita dintre judetul Prahova si Dambovita ni se deschid zarile spre o panorama ampla asupra Muntilor Baiului si Parcului Natural Bucegi pana spre judetul Arges.
Dupa obinuita sedinta foto ne indreptam spre Saua Dichiului de unde facem dreapta, continuand pe asfalt pana in dreptul cabanei Piatra Arsa. De aici pana la cabana Babele este drum neasfaltat. Noi am continuat un pic dupa prima serpentina, derapand pe langa bite pe zapada inca persistenta pe bucati generoase de drum. Planul nostru era sa urcam pana la Babele, dar zapada de la acea vreme ne-a scurtat si reorientat traseul spre Bolboci.
Ne intoarcem, pe drumul pe care am venit, pana la intersectia cu traseul spre cabana Varful cu Dor in stanga si Lacul Bolboci in dreapta. Drept repere ale intersectiei luati stalpii, unul cu indicator de traseu si cel de langa, de circulatie. In stanga o sa vedeti curgand si Izvorul Dorului.
Spre lacul Bolboci
Datorita golului alpin, traseul este semnalizat prin stalpi cu cruce galbena, pana la intrarea in padure, pe partea cealalta a varfului Nucet. De la intersectie nu mergem mult si ajungem in punctul cel mai inalt de unde ni se dezvaluie panorama lacului Bolboci. De aici numai unul din prietenii nostri a coborat integral pe bicicleta, fiind mai tehnica coborarea sau mai bine zis mai potrivita pentru downhill, avand in vedere panta accentuata si terenul accidentat. (poza15,16,17,18,19)
Traseul ne scoate in drumul asfaltat ce urca pe langa lac pana la Padina, manastirea Pestera si hotelul Pestera. Am traversat barajul in partea cealalta a lacului unde se afla si cabana Bolboci si ne-am asejat pe malul lacului unde ne-am odihnit un pic si am mancat ce mai aveam in rucsac pentru a prinde forte pentru urcarea spre Saua Dichiului. (poza20,21,22,23)
De aici urmam marcajul cruce albastra sau mai bine zis drumul pietruit din stanga cum am venit noi de pe baraj. Pe acest drum am gonit la vale spre lacul Bolboci in alte ture dar niciodata nu l-am facut in sens invers. Dupa cei 6 km de urcare spre Saua Dichiului ne putem bucura de coborarea odihnitoare si racoroasa pana in Sinaia.
Intotdeauna este o bucurie sa descoperi un traseu nou cu frumusetile si surprizele lui si cu atat mai mult cand ai langa tine oameni care impartasesc aceeasi placere.
Astfel, indemnul meu este sa iesiti in natura, in drumetii la picior sau cu bicicleta, impreuna cu cativa prieteni, sa descoperiti zona Brasovului si muntii din jur care va vor surprinde cu frumusetile lor.
Lant intins si ture frumoase! 😉
]]>