ProAlpin.ro Blog

Cum alegi un rucsac cu sistem de hidratare

Atat in viata de zi cu zi cat si in practicarea oricui sport hidratarea ocupa un loc important in desfasurarea activitatilor in ritm normal.

Esti curios sa afli dupa ce criterii iti alegi un rucsac cu sistem de hidratare? Pentru ca hidratarea este izvorul performantei unui sportiv,vei afla tot ce trebuie sa stii despre acestea.

Avantajele in alegerea unui rucsac cu sistem de hidratare tin de:

Comoditate: Nu trebuie sa incetinesti sau sa opresti ca sa te hidratezi. Daca poti sa te asiguri ca tubul sa stea la locul lui, sarcina deloc usoara cand esti in miscare, hidratarea va fi rapida si lipsita de efort.

Eficienta si performanta: datorita usurintei cu care poti consuma apa, ai tendinta de a bea din ce in ce mai mult si mai des iar un sportiv bine hidratat este de asemenea si unul de performanta.

Diferentiere: cu siguranta te vei diferentia de multime folosind aceasta tehnologie revolutionara si totodata foarte practica si benefica.

Aboneaza-te la newsletter ProAlpin, ca sa primesti cele mai bune sfaturi in materie de echipamente de munte!

Dupa volumul rezervorului

1L si 1.5L: o alegere ideala pentru copii, ciclisti care parcurg distante scurte, persoanele care aleg ciclismul ca sport recreational

2 L: de regula sistemele de hidratare ce poseda acest volum au un echilibru perfect intre greutate si cantitatea de apa pe care o ofera si  necesita doar reincarcare ocazionala.

3L si peste: aceste sisteme sunt concepute pentru cei mai insetati dintre sportivi, persoane care nu doresc sa opreasca pentru reincarcare, sau pentru ”exploratorii” ce se aventureaza intr-o zona fara apa.Pentru a pastra o greutate minima, este bine totusi sa anticipezi cantitatea de apa pe care o vei consuma in urmatoarea aventura.

Dupa masura

Mai mare nu inseamna intotdeauna mai bun. Un rucsac cu un sistem de hidratare mai mare automat se traduce in greutate mai mare ce totodata este mai putin eficient din punct de vedere aerodinamic. Unii ciclisti au nevoie de rucsac doar pentru a-si depozita cateva unelte, un tub de rezerva, snackuri si cateva alte lucruri minimaliste fapt pentru care unul mai mare este inutil.

Stabilitatea este de asemenea un criteriu eliminatoriu in alegerea ta deoarece rucsacii mai mici tind sa aiba mai multa stabilitate cand se afla pe spatele tau, bineinteles. Imagineaza-ti rucsacul in momentul in care este umplut la capacitate maxima si felul in care se va armoniza cu spatele tau. 🙂

Organizarea ce se traduce prin simtul practic si eficienta. Astfel fa o evaluare la modul in care acesta sa contina suficiente buzunare in caz de doresti sa iti plasezi anumite accesorii sau unelte in el, pe care sa le ai la indemana.

Dupa activitate

Ciclisti: alege in primul rand un rucsac cu sistem de hidratare care sa fie in concordanta cu conformatia corpului tau si nu dupa marimea lui. Ciclistii profesionisti care iubesc viteza in general prefera un rucsac usor si stabil. Aceea care parcurg distante mai indelungate accepta si unul cu o capacitate mai mare.

Bikerii de munte: toate elementele din acest context (cadrul, rotile, dealurile, riscurile si emotiile) sunt mai mari fapt pentru care si rucsacii trebuie sa fie. De cele mai multe ori, spatiul extra de depozitare poate sa te ajute in caz de nevoie.

Skiori si snowboarderi: la fel ca la hikeri si backpackeri, poti fie sa alegi un sistem de hidratare sport al carui componente sa fie izolatoare sau efectiv sa adaugi un rezervor cu izolatie termica rucsacului tau existent.

Ca si idee de rucsac cu sistem de hidratare poti citi articolul Produsul indragit de marii sportivi ai lumii: Rucsac Camelback M.U.L.E NV 11L.

 Tu ce sistem de hidratare folosesti? Consideri ca este o metoda eficienta de a te mentine hidratat?

Despre autor Vezi toate articolele Site autor

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alatura-te celor peste 2900 abonati

Esti primul care afla cele mai tari oferte si mereu la curent cu noutatile.

Ne bucuram ca ai apreciat articolul!

Send this to a friend