ProAlpin.ro Blog

Cum intretii echipamentul de munte

intretinere-echipamentDe ce sa folosesti produse speciale pentru imbracamintea tehnica?

Materialele utilizate sunt tehnice si au proprietati speciale si superioare celor obisnuite. Acets lucru presupune o atentie sporita la ingrijire pentru:

– a nu reduce din proprietatile conferite de materiale
– curatare optima si prelugirea duratei de viata
– mentinerea proprietatilor de impermeabilitate si respirabilitate

Produsele Nikwax se utilizeaza pentru imbracaminte, incaltaminte si echipament de munte (rucsaci, corturi, saltele, saci de dormit) care sunt realizate cu materiale tehnice speciale sau cu membrane.

Cum functioneaza produsele Nikwax pentru imbracaminte?

Curatarea si intretinerea echipamentului de munte, se face fara a schimba forma sau textura. Solutiile contin polimeri pe baza de apa, sunt ecologice si sunt ideale pentru toate articolele de imbracaminte: polare, echipament outdoor, imbracaminte impermeabila sau din piele.

Nikwax pentru Imbracamintea prevazuta cu DWR (Durable Water Reppelent)
Acest tratament este aplicat pentru a nu se absorbi umiditatea, apa fiind indepartata prin scurgere. Aceasta tehnica duce la imbunatatirea proprietatilor de respirabilitate. Pentru ca acest tratament sa fie eficient cat mai mult timp, imbracamintea trebuie mentinuta corespunzator prin produse de curatare Nikwax si cu tratament special pentru respirabilitate si impermeabilitate

Nikwax pentru polare si imbracaminte cu proprietati termice
Imbracamintea termica naturala sau sintetica retine intr-o anumita masura umiditatea emanata de corpul nostru si astfel efectul de incalzire nu mai este 100% eficient. Pentru a imbunatati caracteristica termica se utilizeaza produsele speciale Nikwax.

Nikwax pentru puf
Puful de gasca sau de rata este o fibra naturala care este apreciata pentru proprietatile termice de neinlocuit, compresibilitate si durabilitate. Pentru a mentine aceste proprietati echipamentul cu puf trebuie curatat cu solutie speciala Nikwax, tratat pentru imperemabilitate.

Nikwax pentru bumbac
Bumbacul absoarbe apa si nu izoleaza termic. Prin tratament cu produsele Nikwax, se poate adauga proprietatea de respingere a ape si asfel fiind mai recomandat in activitati outdoor.

Despre autor Vezi toate articolele Site autor

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alatura-te celor peste 2900 abonati

Esti primul care afla cele mai tari oferte si mereu la curent cu noutatile.

Ne bucuram ca ai apreciat articolul!

Send this to a friend