ProAlpin.ro Blog

Curiozitati sanatoase despre ciocolata

Fie cu lapte, stafide, neagra, sau cu alune, ciocolata are rolul de a ne indulci viata de fiecare data cand o consumam. Indiferent daca suntem tristi sau binedispusi placerea cu care savuram ciocolata ramane aceeasi.
Dar cati dintre voi cunoasteti adevaratele beneficii ale acesteia, precum si dezvoltarea ei in decursul istoriei? Se vehiculeaza nenumarate mituri pe langa acest subiect, asa ca azi vom elucida orice urma de mister in acest caz.

Istoria ciocolatei sau ce nu stiati despre ciocolata

– ciocolata a aparut in urma cu aproximativ 1500 de ani, in America de Sud unde se cutiva arborele de cacao
– la inceput era consumata in varianta lichida din extract de amanda (pulpa de cacao)
– arborele de cacao era considerat sacru
– era considerata ”bautura zeilor”
– primul care a gustat din aroma boabelor de cacao a fost exploratorul Cristofor Columb, in Lumea Noua
– arborele de cacao poate ajunge la o inaltime de 8m in 12ani si infloreste pe tot parcursul anului, doar 0.2% dau fructe
– fructele de cacao erau folosite ca moneda de schimb
– in sec XIX s-a produs solidifierea ciocolatei si suedezul Daniel Peter a avut ideea de a adauga si lapte
– ciocolata se topeste la o temperatura mai mica decat temperatura corpului

Daca vrei sa afli cele mai interesante curiozitati din toata lumea, aboneaza-te la newsletter ProAlpin!

Beneficiile ciocolatei

Cu totii cunoastem faptul ca acest aliment delicios constituie ” hrana pentru creier”, ne reda energia si bunadispozitie si ne ajuta memoria si concentrarea. Dar ceea ce nu stiati urmeaza mai jos ­čÖé

– are proprietati afrodiziace┬ádeoarece induce o stare de bine
– traduce beneficii anticancerigene,┬ápe baza extractului din boabele de cacao
– medicamentele ce au baza de cacao, intervin in tratarea diabetului si a dementei
– este un antioxidant excelent, si ajuta la reducerea stresului conform nutritionistilor
– estompeaza ridurile si ajuta in remodelarea corporala
– se fac impachetari si masaje in cadrul centrelor SPA pentru reducerea centrimetrilor in plus
– protejeaza pielea si alunga semnele imbatranirii

In concluzie trebuie sa precizez faptul ca cea mai sanatoasa ciocolata este cea neagra, cu un continut bogat, de peste 60% in cacao.  Aceasta se pare ca ar avea si efecte benefice asupra inimii, preintampinand infarctul miocardic sau accidentele vasculare, bineinteles daca este consumata in cantitati normale si fara exagerari.

Care sunt sortimentele voastre preferate in materie de ciocolata? Stiati de beneficiile terapeutice pe care le are aceasta? 

Despre autor Vezi toate articolele Site autor

Las─â un r─âspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alatura-te celor peste 2900 abonati

Esti primul care afla cele mai tari oferte si mereu la curent cu noutatile.

Ne bucuram ca ai apreciat articolul!

Send this to a friend