ProAlpin.ro Blog

De ce sa fii voluntar?

marcaj traseu

Probabil multi dintre voi v-ati pus, la un moment dat,o intrebare de forma: pentru ce sa fiu voluntar ?

De ce sa participi la vreo competitie sau de ce sa ajuti la marcarea vreunui traseu fara sa obtii vreun folos financiar?

Ei bine….raspunsul vi-l dau eu, daca imi permiteti desigur. Sa ne referim, de exemplu, la marcarea unor trasee turistice. Intr-adevar, presupune ceva efort fizic suplimentar din cauza cutiilor de vopsea ce trebuie carate cu ajutorul propriilor tale puteri, dar nimic nu se compara cu satisfactia personala pe care o ai cand, peste ceva timp cand mergi pe traseul pe care l-ai marcat, vezi urmele muncii tale si, datorita tie, alti turisti se pot bucura de frumusetile naturii!

marathonO alta actiune de voluntariat, care imi zburleste la propriu parul pe maini de placere, este participarea ca voluntar la concursuri de alergat montan sau bicicleta. Mi se pare incredibil momentul in care vezi concurentii transpirati venind pe traseu si care inca mai au puterea sa zambeasca cand te aud cum ii aclami si cum te bucuri tu pentru bucuria lor! In momentele acelea, uiti ca a trebuit sa te trezesti cu noaptea in cap si sa colinzi potecile pentru a ajunge in postul in care ai fost distribuit pentru a-i astepta pe concurenti. Nimic nu mai conteaza in momentul in care vezi participantii cu ochii radiind de fericire ca ii sustii! Fericirea lor ma face foarte fericita!

Merita sa incercati macar o data o astfel de actiune si va garantez ca va veti simti niste oameni mai buni prin simplul fapt ca ati facut alti oameni fericiti!

sursa fotografii:http://eusimuntele.blogspot.ro/2013/04

http://www.pensiunevidra.ro/trasee/drumul_albastru.html

Despre autor Vezi toate articolele Site autor

Ana este o persoana energica, pasionata de calatorii (in general vorbind), care iubeste natura si pedalatul.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alatura-te celor peste 2900 abonati

Esti primul care afla cele mai tari oferte si mereu la curent cu noutatile.

Ne bucuram ca ai apreciat articolul!

Send this to a friend