ProAlpin.ro Blog

De ce sa te duci in Bucovina de 1 mai

Care credeti ca sunt unele dintre locurile cele mai frumoase din Romania? Multa lume prefera sa plece din tara, sa viziteze cu un rucsac in spate plaiuri noi, dar de ce sa nu le vedem si pe ale noastre, atata timp cat se poate si cat au ce oferi? Este o traditie sa se mearga la mare de 1 mai. Ok, inteleg, dar de ce sa nu schimbati, sa va bucurati de lucruri mult mai frumoase? Eh, un astfel de loc este Bucovina, iar daca nu ati ajuns niciodata in zona, atunci eu propun sa va faceti bagajul pentru weekendul acesta prelungit datorita zilei de 1 mai si sa vizitati Bucovina!

Obiectivele naturale, cetatile si rezervatiile pe care le amintim va vor starni interesul, dar peisajele in sine ale Bucovinei cu greu pot fi descrise in cuvinte. Sentimentul pe care ti-l lasa Bucovina in suflet este dificil de comparat cu altceva. Unde mai pui ca aici se pastreaza si o gramada de traditii cu ocazia diferitelor sarbatori crestinesti si nu numai?

Bucovina se mandreste cu Salina Cacica, aflata la 40 km de Suceava si are o vechime considerabila (deschisa in 1791). In interior se gasesc cateva capele, un lac cu apa sarata si doua sali de dans, ce inainte erau folosite pentru baluri si spectacole. Tot in scop terapeutic recomandam si statiunea Vatra Dornei (izvoare minerale, bai de tratament, etc.).

Bucovina cuprinde o serie mare de rezervatii naturale, fiecare cu farmecul ei, de tip floristic, geologic, forestier si mixt.  Amintim aici Cheia Lucavei, Cheia Moara Dracului, Fagetul Dragomirna, Zamostea Lunca, Bila-Lala si altele.

Clipa de calcare triasice Paraul Cailor este o locatie de unde s-au extras multe fosile, iar Fanetele montane de la Plaiul Todirescu si Fanetele seculare de la Ponoare sunt rezervatii ce ocrotesc vegetatia din zona, datorita speciilor rare de plante (deditelul,  feriga de mlastina, frasinelul).

Bucovina este poate cel mai cunoscuta pentru frumusetea manastirilor din aceasta zona: Voronet, Sucevita, Moldovita, Putna, de exemplu. Peretii unora dintre acestea sunt pictate in culori naturale, facute din plante, asta pe langa frumusetea picturilor, constructiilor si fortaretelor in sine. Unele adapostesc obiecte de cult de o vechime impresionabila, altele moaste de sfinti, icoane si altele.

Cetatea de Scaun a lui Stefan cel Mare si Curtea Domneasca aflate in orasul Suceava va vor ajuta sa faceti o incursiune in timp, sa pasiti pe acolo inchipuindu-va pe urmele cui calcati.

Asa ca abandonati marea anul acesta si incercati experienta Bucovina. Dupa ce petreceti cateva zile aici, cu un echipament complet, relaxandu-va si luand in considerare sugestiile noastre de atractii turistice, abia atunci o sa intelegeti ce inseamna si ce este Bucovina: intr-adevar, un plai de vis, pe cat de fantastic, pe atat de real.

Pentru cei ce au fost aici, ce impresie v-au lasat aceste locuri?

Despre autor Vezi toate articolele Site autor

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alatura-te celor peste 2900 abonati

Esti primul care afla cele mai tari oferte si mereu la curent cu noutatile.

Ne bucuram ca ai apreciat articolul!

Send this to a friend