ProAlpin.ro Blog

Exercitii de backpacking!

Ce trebuie sa stii despre backpacking?

1. Trusa de prim ajutor este esentiala iar ce trebuie sa contina ea depinde de traseu. Trebuie sa fie usor de gasit, deci este de preferat sa o pui in partea superioara a rucsacului chiar in buzunarele exterioare.

2. Cand te gandesti daca sa mai adaugi o pereche de incaltaminte verifica greutatea rucsacului si asa afli cu siguranta daca vrei sa cari mai mult. Greutatea acestuia nu trebuie sa depaseasca o treime din greutatea ta.

3. Chiar daca rucsacul tau este impermeabil, impacheteaza-ti lucrurile in pungi separate. Lucrurile de igiena le pui la baza rucsacului deoarece nu le folosesti frecvent.

4. O tura de backpacking necesita pregatire fizica, in mod special exercitii cardio care se fac alergand si in sedinte de aerobic. Muschii spatelui si a picioarelor necesita antrenament iar intinderile la sfarsitul unei zile de munca sunt un exercitiu bun.

5. Cat de departe te duci intr-o zi de backpacking depinde de tipul de teren, de conditia ta fizica si de greutatea rucsacului. 16 kilometri parcursi cu rucsacul in spate sunt suficienti. Alege un rucsac care are cadru extern deoarece spatele este mai respirabil si de regula au mai multe buzunare organizatorice. Rucsacurile care au cadru intern se fixeaza mai bine pe spate si asigura mai mult echilibru.

6. Pentru drumetii usoare alege semighete insa daca terenul este denivelat si vremea nu tine cu tine o pereche de bocanci de munte este mai convenabila.

7. Pentru o zi de backpacking trebuie sa ai la tine minim 4 litri de apa (daca nu ai alte surse de apa pe drum). Pentru a-i transporta usor foloseste sistemul camelbak. Este usor de utilizat si il ai la indemana. Majoritatea rucsacurilor au buzunar special pentru acesta.

Tu cum te pregatesti pentru backpacking?

Despre autor Vezi toate articolele Site autor

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alatura-te celor peste 2900 abonati

Esti primul care afla cele mai tari oferte si mereu la curent cu noutatile.

Ne bucuram ca ai apreciat articolul!

Send this to a friend