ProAlpin.ro Blog

O tura de munte in cautarea Lacului Fara Fund

Intotdeauna m-am intrebat cum o fi sa gasesti un lac fara fund. Misterul a ceea ce se poate gasi inauntru este absolute incitant. Si aparent avem si noi un astfel de loc in Romania, in jurul caruia s-au adunat povesti si care continua sa atraga turisti an de an!

Lacul Fara Fund de fapt… are fund. Este cunoscut si dupa numele de Lacul Vulturilor si il putem gasi la o altitudine de 1,420 m in Muntii Siriului, in apropierea localitatii Gura Siriului din judetul Buzau. Este un lac de tip periglaciar.

Exista numeroase legende ce sunt legate de aceasta zona si de lac. De exemplu prima legenda este legata de Alexandru Vlahuta, ce a notat existenta lacului intr-o opera de-a sa, facand referire la faptul ca aici era salasul de primavara al vulturilor, aici ei invatandu-si puii sa zboare. A doua legenda tine de cel de-al doilea nume al lacului, cel care l-a consacrat, dar care nu se adevereste ca fapt si anume “lacul fara fund”. Se spune ca era un cioban care se saturase sa aiba grija de oi si si-a aruncat in acest lac bata pe care o avea. La ceva timp si-a gasit bata plutind undeva pe Dunare si s-a hotarat sa se intoarca la turma sa.

Ceea ce este intr-adevar deosebit la aceasta zona, pe langa peisajele cu care isi incanta calatorii, este ca aparent este singura regiune unde mai pot fi gasite caprele negre, care sunt pe cale de extinctie si sunt protejate de lege. Noroc cu salbaticia din jurul lacului!

Cum ajungem tocmai acolo sus? Traseul dureaza aproximativ 3 ore si se trece prin Valea Neagra dupa ce ati parasit statiunea Baile Siriu. Este un traseu ce se va dovedi dificil daca va hotarati sa il faceti iarna.

Echipamentul de munte pe care trebuie sa il aveti trebuie sa includa o pereche de bocanci de calitate, o geaca calduroasa, un rucsac incapator si niste pantaloni rezistenti.

Privelistea ce va va fi oferita de acolo de sus o sa va ramane adanc intiparita in memorie si veti dori sa reveniti de cate ori aveti ocazia. E un loc plin de liniste si pace, iar a sta pe marginea lacului dupa tot efortul depus pe traseu este o implinire!

Ati fost sa vedeti Lacul Fara Fund?

Despre autor Vezi toate articolele Site autor

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alatura-te celor peste 2900 abonati

Esti primul care afla cele mai tari oferte si mereu la curent cu noutatile.

Ne bucuram ca ai apreciat articolul!

Send this to a friend