ProAlpin.ro Blog

Grija mare pe Tampa! Amenzi uriase pentru cei care nu repecta regulile

Brasov - oras medieval
De pe Tampa poti admira tot orasul Brasov, iar vara, numarul turistilor care-l urca este foarte mare. Agentia Metropolitana Brasov anunta amenzi aspre pentru cei ce nu respecta regulile ariei protejate.

„Regulile de drumetie si vizitare a unei arii protejate sunt normale si destul de usor de respectat atat timp cat respecti mediul inconjurator si te respecti pe tine ca om. Agentia Metropolitana Brasov a ales intotdeauna calea prevenirii si a educarii locuitorilor si turistilor care doresc sa viziteze Aria Protejata Muntele Tampa, insa incalcarea grava a regimului de vizitare si de manifestare in cadrul zonei naturale va determina custodele sa aplice amenzile prevazute de lege“, a declarat David Dragos, directorul Agentiei Metropolitane Brasov, citat de Adevarul.

Astfel, impreuna cu jandarmeria, se vor realiza controale pentru a fi siguri ca turistii respecta regulile si ca nu distrug natura. Dupa cum spuneam, amenzile sunt usturatoare: poti lua amenda intre 3000 si 6000 de lei daca arunci gunoaie pe jos, aprinzi focul in zona, distrugi panourile informative, sau faci popas in alte zone decat cele amenajate; mai mult, daca urci cu ATV-ul, sau cu motociclete amenda se poate ridica la 10000 de lei noi.

banner_robens_animat

Pentru cei ce nu stiu, Tampa apartine de masivul Postavaru si este inconjurat aproape in totalitate de municipiul Brasov. Inaltimea sa este de 960 metri, iar mare parte a sa este considerata rezevatie naturala, datorita florei, faunei si peisajor superbe pe care le ofera.  Pentru a ajunge in varf, poti alege unul dintre cele 4 trasee disponibile (Serpentine, treptele lui Gabony, drumul Cavalerilor, „dinspre Racadau”), sau poti sa urci cu telecabina, pana la restaurantul Panoramic.

Acestea fiind zise, grija cu natura!

Despre autor Vezi toate articolele Site autor

Nascut, crescut, rafinat in orasul de la poalele Tampei. Prefera confortul cabanelor si drumetiile de o zi, doua.
Traseul preferat: Muntii Fagarasului (Cabana Sambata - 1401 m) - Fereastra Mare a Sambetei - 2188 m

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alatura-te celor peste 2900 abonati

Esti primul care afla cele mai tari oferte si mereu la curent cu noutatile.

Ne bucuram ca ai apreciat articolul!

Send this to a friend