ProAlpin.ro Blog

Povestea paramedicului care a infiintat una dintre cele mai mari companii de echipament outdoor

CamelBak (stilizat: CAMELBAK) este o companie de echipamente outdoor din California – Petaluma, mai exact, la 64 de kilometri de San Francisco – una dintre cele mai mari si recunoscute in lume.

Compania americana este probabil cel mai bine cunoscuta pentru sistemele de hidratare si alte produse similare, ca bidoane, termosuri, sau diferite modele de rezervoare.

Californienii aprovizioneaza si armata Statelor Unite ale Americii si alte agentii de pe intreg mapamondul cu aceste sisteme de hidratare, precum si cu echipamente de protectie si alte produse similare.

CamelBak produce o multitudine de modele de bidoane de apa, incluzand designuri speciale pentru ciclisti, hikeri, joggeri, modele pentru copiii si modele pentru uz zilnic, la munca, birou, plimbari prin parc.

Produsele CamelBak sunt realizate fara BPA, o chimicala potential toxica, folosita de obicei pentru a intari plasticul policarbonat. Aceste bidoane refolosibile sunt de asemenea populare in randul ecologistilor.

Istoria CamelBak: Paramedicul biciclist amator si ideea simpla, dar geniala

In 1989, Michael Edison, care ajungea in scurt timp sa infiinteze compania CamelBak, participa la o cursa de biciclete din Texas, denumita „Hotter ‘n Hell 100” (in traducere libera: mai fierbinte ca-n iad 100 – cum ii zice si numele, o cursa pe o caldura foarte mare si pe un traseu plin de praf, specific Texasului). Fiind paramedic pe ambulanta el s-a gandit sa umple un recipient de perfuzie cu apa, apoi l-a bagat intr-o soseta lunga, si-a tras soseta peste umar si apoi a fixat-o cu un carlig de rufe. Ideea i-a venit cand, fiind biciclist amator, novice, si-a dat seama ca nu este in stare sa manevreze bicicleta si sa bea dintr-un bidon in acelasi timp.

In cateva luni de la aceasta cursa, Edison a inceput sa vanda primul produs sub marca CamelBak, denumit ThermalBak, care-a prins foarte bine, mai ales printre ciclisti.

Michael Edison ne dovedeste ca ideile se nasc din necesitate, ca majoritatea imbunatatirilor aduse in materie de echipament montan (Ole F. Bergans si cadrul sau din nuiele de ienupar, sau Vitali Bramani si talpile din cauciuc durabil, cu adaosuri de turnare) si ca un om simplu, fara experienta mare intr-un domeniu, poate crea ceva extrem de util si valoros si ca dintr-o astfel de idee, din paramedic, devii patronul uneia dintre cele mai mari firme de echipament outdoor, recunoscuta si respectata in toata lumea. Edison este, probabil, un exemplu de urmat.

Despre autor Vezi toate articolele Site autor

Nascut, crescut, rafinat in orasul de la poalele Tampei. Prefera confortul cabanelor si drumetiile de o zi, doua.
Traseul preferat: Muntii Fagarasului (Cabana Sambata - 1401 m) - Fereastra Mare a Sambetei - 2188 m

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alatura-te celor peste 2900 abonati

Esti primul care afla cele mai tari oferte si mereu la curent cu noutatile.

Ne bucuram ca ai apreciat articolul!

Send this to a friend