ProAlpin.ro Blog

Masivul Parang: Lacul Galcescu

Unii oameni sustin ca Lacul Galcescu este cel mai mare lac din muntii Parang, iar altii ii contrazic. Insa cu siguranta toti sunt de parere ca este unul dintre cele mai frumoase lacuri pe care le are Romania.

Lacul se afla in mijlocul masivului Parang, intr-o caldare glaciara. Altitudinea la care veti ajunge daca va hotarati sa urmati traseul pana acolo este de 1925 m. Adancimea lacului este de aproximativ 10 m, iar suprafata se intinde pana la 3 hectare. Va fi o incantare si pentru pasionatii de fotografie, acestia avand posibilitatea sa surpinda niste peisaje mirifice.

Pentru iubitorii de natura este bine de stiut ca toata zona de pe langa lac este ocrotita, pentru ca aici se afla plante rare. Fauna este si ea bogata. Puteti avea ocazia sa vedeti fluturasul de stanca, o pasare destul de rara in Romania, pisica salbatica, broasca testoasa de uscat, vipera cu corn si altele. Aveti insa grija pe care le intalniti si cat de aproape ajungeti de ele! Intotdeauna sa aveti echipamentul de munte corespunzator la voi.

Exista trei modalitati de a ajunge la Lacul Galcescu. Durata traseului este legata de locul vostru de pornire. Am sa vi-l recomand insa pe cel mai scurt si anume cel de 3-4 ore, cu pornire din Obarsia Lotrului. Marcajul specific este crucea rosie. Atentie totusi ca este un marcaj vechi si pe alocuri este greu sesizabil. Dupa ce ati ajuns la obarsie, luati-va dupa cursul raului Lotru, dar in sensul invers curgerii sale pana ajungeti la podul Stefanu. De aici o sa mergeti prin padure, luandu-va tot dupa cursul apei. Celelalte doua trasee au 6-7 ore sau 8-9, primul pornind din orasul Novaci, iar celalalt, din Petrosani.

Ce alte lacuri preferati din Romania? Care credeti ca este cel mai frumos?

Despre autor Vezi toate articolele Site autor

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alatura-te celor peste 2900 abonati

Esti primul care afla cele mai tari oferte si mereu la curent cu noutatile.

Ne bucuram ca ai apreciat articolul!

Send this to a friend