ProAlpin.ro Blog

Manastirea Brancoveanu, un colt de rai!

Si nu exagerez deloc cand spun acest lucru, iar cei care au fost pot sa confirme. Amplasata la poalele Muntilor Fagaras care protejeaza parca acest loc, o priveliste si o liniste deosebita gasesti aici.

Starea de liniste care te inconjoara!

Manastirea Brancoveanu este unul din cele mai importante obiective turistice din tara Fagarasului. La intrare te intampina cu o alee plina de flori si cu un peisaj spectaculos. Locul este din ce in ce mai cautat de turisti, avand o istorie zbuciumata si o spiritualitate aparte care se datoreaza in mare parte parintelui Arsenie Boca care a trait si a fost staret aici timp de 9 ani. Multi credinciosi doresc sa mearga pe urmele parintelui Arsenie Boca si astfel ajung si aici, la Manastirea Brancoveanu. Se spune ca in padurea de langa manastire parintele Arsenie avea un altar iar un izvor a fost creat de dansul atrage din ce in ce mai multa lume.

Pictura Manastirea Brancoveanu_5 copy

Aici se gaseste cel mai important atelier de pictura din tara, care a adus mare renume manastirii. Se realizeaza picturi traditionale pe sticla iar in interiorul manastirii gasesti pictura in stil brancovenesc. Acestea sunt realizate cu multa munca si migala de oameni care iubesc, cunosc si respecta traditia intemeiata de Brancoveanu.

Traseul

Accesul rutier se face de pe DN1 E68 Brasov-Sibiu (Fagaras spre Avrig 11Km) din comuna Voila, satul Sambata de Jos, spre stanga pe DJ prin comuna Sambata de Sus (15Km) sau din orasul Victoria pe DF de la baza versantului nordic al Muntilor Fagaras (10 km)

Cand sa treci pe aici?

Ori de cate ori ai nevoie de liniste sau vrei sa fii surpins de un peisaj de vis. Primavara, vara si toamna acest loc te va surprinde cu intrarea pavata cu flori, padurea si iazul din jurul manastirii. Istoria iti va ramane cu siguranta in suflet iar muzeul este o adevarata experienta de cultura.

Academia Sambata iti ofera posibilitatea de a cunoaste cultul ortodox. „Academia Sambata – spiritualitate, cultura, arta, stiinta”, inaugurata in 15 august 2003 dispune de un amfiteatru cu o capacitate de 150 locuri, 70 de camere, respectiv 130 de locuri. La aceasta academie de vara, cei interesati pot participa la slujbele religioase oficiate in cadrul manastirii si de asemenea se vor putea ruga cu monarhii din manastire.

Tu ai ajuns la aceasta manastire? Ce te-a impresionat in mod special?

Despre autor Vezi toate articolele Site autor

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alatura-te celor peste 2900 abonati

Esti primul care afla cele mai tari oferte si mereu la curent cu noutatile.

Ne bucuram ca ai apreciat articolul!

Send this to a friend