ProAlpin.ro Blog

Mancarea liofilizata – just add water

Prima oara cand am aflat de mancarea liofilizata mi-am imaginat ceva in genul supelor instant. Am gresit.

 

Mancarea liofilizata nu contine conservanti (spre deosebire de supele instant, care sunt doldora de asa ceva). Si totusi, mi-a fost greu sa trec peste aceasta prejudecata. Ba mai mult, fiecare persoana careia i-am spus de mancarea liofilizata a avut reactia standard de „sigur e plina de chimicale”.

Ceea ce tehnic este adevarat, deoarece toate lucrurile din universul asta sunt chimicale. Eu, tu, ei, copacii, pietrele, apa, porcul, ceapa, orezul, laptopul pe care scriu aceste randuri si lista continua la infinit. Dar daca este sa vorbim despre chimicale daunatoare (de genul tot ce-i natural e bun/tot ce-i chimical e rau), mancarea liofilizata nu le contine.

voyager_mancare_liofilizata2Fiecare producatorul este obligat sa specifice toate ingredientele folosite iar daca arunci o privire peste listele de ingrediente ale celor de la Voyager, vei observa ca nu contin aditivi. Doar ingrediente naturale.

Falières Nutrition – Voyager, producatorul pachetelor cu mancare liofilizata pe care le-am incercat, se lauda cu faptul ca de la inceput a inovat si a cautat tehnologii cat mai bune pentru produsele si pachetele lor. De asemenea, compania are o legatura deosebita cu mediul inconjurator.

Producatorul este situat in inima padurii Landes, in Franta, un mediu protejat, unde infloresc soiuri rare de orhidee salbatic si unde treieste ultima nurca europeana. Falieres (Voyager) este foarte sensibila cu problemele de mediu si de dezvoltare durabila.

voyager_mancare_liofilizata4

Cu mancarea liofilizata ai sursa de energie (gustoasa, as adauga), greutate redusa si volum de impachetare redus, oriunde te-ai afla. Extraordinar pentru turele de munte, backpacking, sau trekking, mai ales ca poti prepara foarte repede (aproximativ 5 minute) o groza de bucate, de la musli cu lapte si ciocolata, pana la paste bolognese, piure cu jambon, sau preparate mai putin cunoscute, ca tabbouleh de legume, sau tocana marocana vegetariana.

Verdictul e clar: recomand cu inima deschis mancarea liofilizata pentru turele de munte, sau cand esti acasa si chiar n-ai chef sa gatesti!

Despre autor Vezi toate articolele Site autor

Nascut, crescut, rafinat in orasul de la poalele Tampei. Prefera confortul cabanelor si drumetiile de o zi, doua.
Traseul preferat: Muntii Fagarasului (Cabana Sambata - 1401 m) - Fereastra Mare a Sambetei - 2188 m

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alatura-te celor peste 2900 abonati

Esti primul care afla cele mai tari oferte si mereu la curent cu noutatile.

Ne bucuram ca ai apreciat articolul!

Send this to a friend