ProAlpin.ro Blog

Mistere la Sinca Veche – daci, ocultism, paranormal?

Se stie de mult timp ca dacii aveau preocupari mistice. Erau religiosi, aveau ritualuri elaborate, credeau in zei si au lasat in urma lor dovezi a lucrurilor in care credeau. Bineinteles, mistere peste mistere se leaga de credintele acestora. In plus, Romania are multe locuri banuite de bizar si legaturi cu lumea de dincolo. Un astfel de loc este si la Sinca Veche.

Despre grota de la Sinca Veche se spun multe lucruri, majoritatea bizare. Unii specialisti au spus ca dateaza de pe vremea dacilor, altii spun ca este un loc vechi de 7.000 de ani. A primit numele de „Templul ursitelor” sau „Templul extraterestrilor” datorita unor fenomene bizare ce au loc aici. Dupa felul cum e construit, se pare ca dintotdeauna a fost perceput ca un loc de rugaciune si meditatie, lacasul avand doua altare. Are si un turn deschis catre cer, oamenii asemanandu-l cu o clopotnita.

Asa cum se intampla la orice vestigiu (presupus) dacic, in decursul anilor oamenii au incercat sa gaseasca comori ascunse aici, degradand grota si lasandu-si urmele de vandali scrijelite pe pereti.

Se ajunge usor la Sinca Veche: din drumul de Brasov-Sibiu, pe DN1, se face un drum la stanga catre Sinca Veche, fiind un indicator.

Semnele care ridica mari semne de intrebare sunt chipul desenat, steaua lui David si Yin si Yang-ul. Toate aceste simboluri la un loc, in aceeasi grota, care se presupune ca e un altar stravechi? Nimeni nu intelege de ce. Chipul este asemanat cu lui Iisus Hristos sau, poate, cu al unui dac. Cercetarile arata ca semnele nu sunt facute de curand.

Pe Dealul Plesu unde se afla grota exista din vechi timpuri traditii pastrate si azi: tinerii aruncau o roata cu paie careia ii dadeau foc in speranta in care aveau sa-si afle ursita. Acest lucru a fost transferat si asupra grotei de la Sinca Veche, pentru ca i s-a dus faima ca ar indeplini dorinte, daca persoana respectiva sta sub conul deschis catre cer si se roaga.

Aici s-au raportat fenomene precum camere de filmat care se opreau si porneau singure, cerculete albe care ieseau in poze (care nu erau de la praf), cantece intr-o limba necunoscuta si o umbra mai intunecata. Grota de la Sinca Veche este vizitata de clarvazatori si energoterapeuti care, spun ei, au sesizat energii puternice si senzatii inexplicabile. In anumite zile din an se strang oameni ce spun ca  Fenomene miraculoase precum vindecarea unei fetite mute din nastere atunci cand a ajuns la grota, vindecarea unui barbat cu ulcer si altele asemenea.

Oricine trece pe la Sinca Veche cu sufletul deschis va gasi acolo o stare de bine si de liniste, un loc unde sa-ti odihnesti sufletul si sa ti-l incarci.

Mai jos aveti o serie de imagini cu Sinca Veche. Nu ezitati sa vizitati acest loc daca aveti ocazia. De altfel, nu se stie niciodata ce puteti surprinde in fotografii sau ce puteti experimenta extrasenzorial.

Despre autor Vezi toate articolele Site autor

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alatura-te celor peste 2900 abonati

Esti primul care afla cele mai tari oferte si mereu la curent cu noutatile.

Ne bucuram ca ai apreciat articolul!

Send this to a friend