ProAlpin.ro Blog

O tura de munte spre Varful Leaota din Muntii Meridionali

Varful Leaota este cel mai inalt varf din Masivul Leoata, apartinand de Muntii Meridionali, ajungand la o altitudine de 2.133 m. Pentru cei pasionati de natura, acest traseu montan este unul absolut recomandat, avand in vedere ca este o placere sa urmeze acest drum pentru peisajele pe care le vor intalni in cale.

Exista doua posibilitati de a ajunge pe Varful Leaota. Primul este cu pornirea din comuna Stoenesti, judetul Arges si urmati indicatorul spre satul Valea Badenilor, apoi cel spre Varful Leoata. Al doilea incepe din comuna Runcu, judetul Dambovita, urmand traseul spre Manastirea Adormirea Maicii Domnului si apoi indicatorul de Cabana Leaota.

Primul traseu montan are in total undeva la 22 km, deci inarmati-va cu rabdare si putere, pentru ca va va epuiza indeajuns.

Veti trece de Cantonul dintre Vai, iar de acolo pana la Cabana Leaota veti face cam o ora jumatate. Continuand traseul pe drumuri forestiere, poteci de munte, veti intalni in cale stana de deasupra Cabanei. Aveti grija la cainii de la stana, pentru ca este intotdeauna pazita si nu cumva sa aveti probleme! Mergand inainte pe drumul marcat veti ajunge pe Varful Leaota, ce este semnalizat cu un munte de bolovani.

Panorama ce va va fi oferita de la altitudinea de 2.133 m este extraordinara. Crestele muntilor se vad foarte frumos si va fi reconfortant cand va veti gasi acolo sus si dupa atata traseu veti vedea ca a meritat cu varf si indesat o asa excursie!

Echipamentul de munte corespunzator recomandat pentru un astfel de traseu montan ar trebui sa fie cam asa: o pereche de bocanci de munte de calitate, cu talpa moale si peste glezna, o pereche de pantaloni de munte din material rezistent, o geaca de munte impermeabila si cu rezistenta la vant si, eventual, daca simtiti ca v-ar putea ajuta, niste bete de trekking, care sunt bune la urcat si care este posibil sa va ajute.

Ati incercat vreun traseu pana pe Varful Leaota? Cum a fost?

Despre autor Vezi toate articolele Site autor

1 comentariuLasa un comentariu

  • Am o intrebare pentru cei care au fost pe primul traseu, adica Valea Badenilor-Vf. Leaota. Noi am vrea sa urcam cu masina ( o Skoda Roomster) pana pe varf, iar apoi sa coboram pana in comuna Runcu. Am avea vre-o sansa cu genul asta de masina sau e mai hard drumul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alatura-te celor peste 2900 abonati

Esti primul care afla cele mai tari oferte si mereu la curent cu noutatile.

Ne bucuram ca ai apreciat articolul!

Send this to a friend