ProAlpin.ro Blog

Ochelari de soare – tipuri de lentile pentru sporturile outdoor

V-ati intrebat vreodata care e diferenta dintre lentilele pe care le au perechile de ochelari de soare? In functie de asta, stiti pentru care sa optati atunci cand plecati la o tura de munte? Perechea de ochelari de soare pe care o alegeti va poate ajuta sau dauna vederii, asa ca o buna cunoastere a tipului de lentila este utila si chiar indispensabila.

Primele trei trasaturi pe care trebuie sa le aiba ochelarii de soare sunt: greutate redusa, flexibilitate si durabilitate. Apoi lentilele trebuie alese in functie de sportul practicat. Exista patru categorii pe care le aveti mai jos:

Lentile din plastic – lentilele facute din plastic sunt mai ieftine decat cele facute din sticla. Sunt mai greoaie, nu foarte rezistente la impact si, desi multe dintre ele au o protectie buna impotriva razelor UV, plasticul nu este materialul cel mai recomandat pentru turele de munte.

Lentile din policarbonat – lentilele din policarbonat sunt superioare celor din plastic. Este un material durabil, usor si rezistent la impact, dar nu atat de rezistent si la zgarieturi precum sticla. Ofera o calitate optica excelenta, fiind si protector impotriva razelor UV in mod natural. Policarbonatul este tot un tip de plastic, dar care poate fi modificat, caruia i se poate schimba forma fara a ii compromite calitatea optica. Pot fi folosite la ochelarii pentru alergat, de exemplu.

Lentile din sticla – in materie de calitate optica, lentilele din sticla sunt cele mai bune. Problema apare in schimb cand discutam despre greutate, lucru care o sa creeze un mic disconfort. Activitati precum schiatul, mersul cu bicicleta sau altele fac ca purtatul lentilelor de sticla sa fie si usor riscant, pentru ca sticla tot sticla este, oricat ar fi de intarita, si se poate sparge la un impact mai puternic.

Lentile polarizate – sunt potrivite pentru orice tura de munte sau sport outdoor. In primul rand, lentilele polarizate reduc din reflectia luminii de catre zapada sau apa, astfel reusind sa reduca din oboseala ochilor. In schimb, aceasta pereche de lentile nu este recomandata daca se vor folosi la activitati ce presupun un contrast mare intre lumina si intuneric, precum mountain biking-ul sau schiatul. Deasemenea, filtrele de polarizare pot reduce din claritatea optica.

Voi va alegeti perechea de ochelari in conformitate cu sportul pe care il practicati? Ce pereche de ochelari de soare vi se pare potrivita pentru fiecare sport in parte?

Pentru mai multe informatii si sfaturi utile, abonati-va la newsletter-ul nostru din dreapta sus a paginii!

Despre autor Vezi toate articolele Site autor

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alatura-te celor peste 2900 abonati

Esti primul care afla cele mai tari oferte si mereu la curent cu noutatile.

Ne bucuram ca ai apreciat articolul!

Send this to a friend