ProAlpin.ro Blog

Paltinis, Cabana Canaia (1771 m.)

Refugiul Canaia, (cum este cunoscut de multa lume), care defapt este o cabana in toata regula, datorita modernizarii si a utilitatilor existente, este o cabana din muntii Cindrel in apropierea Iezerelor Cindrelulu (aprox 1 h de la cabana).

Traseul spre cabana incepe din statiunea montana Paltinis (1442 m) si are o durata de aproximativ 4 – 5 ore. Se porneste din Paltinis pana in poiana Gaujoara, pe marcajul cruce rosie, iar din poiana urmarim marcajul banda rosie pana la cabana. Poteca trece prin poiana Gaujoara, saua Batrana, Rozdesti (1952 m), saua Serbanei, refugiul Canaia. Acest traseu este frecventat in mare parte de iubitorii de enduro si ciclism pe timpul verii, iar pe timpul iernii sunt iubitorii de schi de tura.

banner warmpeace

Din Paltinis pana in saua Batrana, sub varful Batrana (1911 m), este o ascensiune lina, relaxanta, iar de acolo incepe un traseu cu privelisti ametitoare (in special daca mergi toamna) doar pe coame, pana in culmea Canaia, de unde trebuie sa coboram putin pana la cabana. Tot traseul suntem inconjurati de privelisti ca de poveste: in partea stanga se vad falnici, munti Fagaras si muntii Lotrului in prim plan, iar in partea dreapta, putem  urmari satele din marginimea Sibiului (in departare), care sunt recunoscute pentru productia de lapte si branza de oaie.

Refugiul a fost construit in anul 1978, si modernizat total in anul 2011 in cadrul unui program intitulat „Marginimea Sibiului – Destinatie europeana de excelenta”, apartinand de primaria Rasinari.

banner_bergans_animat

Cabana are o capacitate de aproximativ 30 de locuri, cu paturi supraetajate si doua camere cu priciuri, toate camerele fiind incalzite cu sobe pe lemne. Exista apa curenta in cabana (dar este si un izvor la 50 m in spatele cabanei), curent electric care este asigurat de un generator, sala de mese si posibilitatea de a gati sau servi o ciorba si nu numai.

Daca vreti sa mergeti la cabana, indicat ar fi sa dati un telefon inainte, sa va asigurati ca sunt locuri disponibile, sau ca este cineva sus.

Numele cabanierului este Doru Podia si poate fi contactat la nr. de telefon 0765-659218 – daca nu are semnal, dati un mesaj cu numarul de persoane si cand doriti sa urcati si va raspunde el, in cel mai scurt timp.

Poteci insorite va doresc!

 sursa foto: carpati.org

Despre autor Vezi toate articolele Site autor

1 comentariuLasa un comentariu

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alatura-te celor peste 2900 abonati

Esti primul care afla cele mai tari oferte si mereu la curent cu noutatile.

Ne bucuram ca ai apreciat articolul!

Send this to a friend