ProAlpin.ro Blog

Pestera Ialomitei redeschisa turistilor!

Pestera Ialomitei, cea mai vizitata pestera din Muntii Bucegi, a fost redeschisa turistilor si poate fi acum „cercetata”.

 

Pestera a fost recent reamenajata, au fost refacute pasarelele si au fost instalate sisteme de lumini pentru a fi puse in valoare formele naturale; de asemenea, ea a fost dotata cu echipamente de sonorizare si proiectie, sistem de spravegehere video, banci de odihna, pubele ecolegice si multe altele.

Astfel, peste 400 de metri de subteran pot fi admirati de turisti in voie, in conditii de maxima siguranta.

Warmpeace pantaloni lady

Pestera Ialomitiei, cea mai vizitata pestera din Bucegi, a fost inchisa in luna iulie 2014, cand au inceput lucrarile de reamenajare, iar acum ea a fost redeschisa.

„Suntem partasi astazi, in inima muntilor Bucegi, la crearea unui reper esential pentru tot ceea ce inseamna cadrul natural fabulos care ne inconjoara si, mai mult decat orice, efortul nostru repetat de-a lungul anilor sub forma unei expresii cvasi-uzitate: transformarea si eficientizarea potentialului turistic important de care judetul Dambovita dispune pe Platoul Padina – Pestera”, a declarat la inaugurare, presedintele Consiliului Judetean Dambovita, Adrian Tutuianu, citat de Adevarul.

pestera ialomitei 2

Pestera Ialomitei, una dintre cele mai cunoscute din Romania, se afla pe versantul drept al Cheilor Ialomitei, in localitatea Moroeni, judetul Dambovita, pe Muntele Batrana, la circa 10 km de izvoarele raului Ialomita, la o altitudine de 1.530 m. Este amplasata la circa 100 m in aval de morena frontala a Ialomitei, la altitudinea absoluta de 1.660 m.

Se desfasoara pe un singur nivel pe o lungime de aproximativ 480 m, din care 400 m sunt accesibili turistilor, pana in punctul numit „la Altar” urmand in amonte o portiune de inca 80 m, cu galerii si sali. Diferenta de nivel este de 60 de metri.

Despre autor Vezi toate articolele Site autor

Nascut, crescut, rafinat in orasul de la poalele Tampei. Prefera confortul cabanelor si drumetiile de o zi, doua.
Traseul preferat: Muntii Fagarasului (Cabana Sambata - 1401 m) - Fereastra Mare a Sambetei - 2188 m

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alatura-te celor peste 2900 abonati

Esti primul care afla cele mai tari oferte si mereu la curent cu noutatile.

Ne bucuram ca ai apreciat articolul!

Send this to a friend