ProAlpin.ro Blog

Pesteri din Romania: Pestera Muierilor

Judetul Gorj ascunde multe minunatii in limitele sale, de la pesteri la chei, lacuri glaciare si situri arheologice. O zona cu turism intens, judetul Gorj atrage iubitori de natura an de an, iar printre regiunile de interes este Pestera Muierilor.

Pestera cu pricina se afla in localitatea Baia de Fier si este formata in interiorul Muntelui Parang. Legendele spun ca pestera a fost folosita drept adapost in timpul rascoalelor si razboaielor pentru copii si pentru multe femei, de unde iti ia si numele.

Pestera Muierilor a fost prima peste electrificata dinRomania, fiind astfel pusa in valoare mult mai bine si deschisa publicului larg pentru ca acesta sa se bucure de splendoarea locului si pentru a-i admira toate formatiunile. In total, pestera are in jur de 7 km, dispusi pe 4 niveluri. Cateva din punctele de interes din Pestera Muierii sunt Sala cu Guano, Valul Muierii si Cascadele Impietrite. Aici au fost descoperite si ceva oase omenesti ce au fost datate ca avand o vechime de aproximativ 30.000 de ani.

Cum se poate ajunge la Pestera Muierilor? Puteti ajunge cu masina pana in localitatea Poienari si de aici fie mergeti pe jos, fie va luati cate o bicicleta si parcurgeti traseul ramas de 5 km asa. Va puteti astfel bucura si de aerul curat si peisajul frumos si va puneti si trupul in miscare, dandu-i astfel sanatate! Achizitionarea unui echimpament de munte minim este necesara, precum o pereche buna de bocanci si o geaca impermeabila si usoara. Ah, si nu cumva sa uitati acasa aparatul de fotografiat, pentru ca o sa aveti sansa sa surprindeti tot felul de imagini extraordinare dinauntrul Pesterii Muierilor!

Ce alte pesteri din Romania ati descoperit care v-au impresionat?

Despre autor Vezi toate articolele Site autor

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alatura-te celor peste 2900 abonati

Esti primul care afla cele mai tari oferte si mereu la curent cu noutatile.

Ne bucuram ca ai apreciat articolul!

Send this to a friend