ProAlpin.ro Blog

Portret: Paul Petzl – celebritatea outdoor in anul 2011

Incepem seria de portrete, pentru ca este necesar sa stim cine sunt oamenii din spatele recordurilor si cum au ajuns ei la performanta. Pentru ca este primul articol de acest gen, l-am ales pe domnul Paul Petzl, omul care a fost ales drept „Celebritatea Outdoor in anul 2011” si care continua renumele echipamentelor Petzl in lume.

Paul Petzl a primit aceasta distinctie in cadrul OutDoor Show in data de 14 iulie 2011 la targul pentru industria europeana de outdoor. Competitia a fost impanzita cu nume mari precum Christian Jaeggi de la Black Diamond. El a fost ales pentru toata munca depusa, inventivitatea revolutionara si devotament extraordinar fata de utilizatori, nevoile lor si echipament in sine.

Brand-ul Petzl a fost infiintat de catre Fernand Petzl. Acesta este foarte apreciat in randul speologilor si alpinistilor, oferindu-le echipament potrivit si remarcandu-se printr-o rezistenta si calitate crescute. Aici veti gasi frontale, crampoane, carabiniere si multe alte articole specifice. Alte sporturi outdoor unde isi pot gasi utilitatea articolele brand-ului Petzl sunt trekkingul, cursele montane, pescuitul, dar si in domenii precum situatii de urgenta (pompieri, salvare, politie).

Paul Petzl este fiul lui Fernand Petzl si care din 2003 a preluat conducerea Petzl. Nascut in 1950 in Franta, si-a dezvoltat inca de mic o pasiune: speologia. Acest lucru a fost mostenit din tata in fiu, pentru ca si tatal si bunicul lui explorau pesteri. A mostenit si interesul pentru crearea de ustensile pentru speologie, astfel ca a urmat cursurile facultatii in Grenoble si a obtinut o diploma tehnica in mecanica. Ulterior, Paul Petzl si-a pus toata pasiunea, creativitatea si cunostintele la munca si asa a inventat in 1973 prima lanterna ce se atasa pe cap, avand propriul sistem, alaturi de carlige pentru corzile de escalada. Dupa ce in 1975 Petzl s-a mutat intr-un sediu nou, articolele produse de ei au inceput sa capteze atentia si utilizatorilor ce faceau parte din alte domenii aparte de speologie. Si cum in timpul anilor ’80 a existat o explozie in domeniul alpinismului, Petzl a vazut aici o mare oportunitate. Tatal si fiul au creat hamuri pentru escalada, alaturi de inventarea masinariilor ce aveau sa le produca. De atunci pana in ziua de astazi, Petzl se ocupa cu echiparea utilizatorilor cu echipamente profesioniste.

In decursul a 30 de ani, Paul Petzl a contribuit semnificativ la dezvoltarea brand-ului in sine, lucrand la articole sportive pentru pietele de profil.

Crezul lui este baza pe cateva valori esentiale: „sa imbunatatesc in mod continuu brand-ul pentru ca aceasta companie sa se dezvolte si sa fie independenta, sa ascult intotdeauna nevoile utilizatorilor din fiecare domeniu in parte, sa le ofer ce este mai bun si avand cele mai potrivite tehnici si sa pastrez ideea de om si familie din perspectiva companiei, ce isi respecta clientii si angajatii”. In plus, el adauga si faptul ca si-ar dori ca si „copiii nostri sa lucreze la Petzl, as fi foarte fericit – aici este locul unde oamenii primesc respectul cuvenit, unde valorile adevarate sunt bine stabilite si luate in vedere, totul fiind bazat pe o treaba bine facuta si unde angajatii invata cum sa se dezvolte continuu prin lucrul in echipa”.

Ce echipamente de la Petzl folositi? Sunteti multumiti de ele?

Despre autor Vezi toate articolele Site autor

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alatura-te celor peste 2900 abonati

Esti primul care afla cele mai tari oferte si mereu la curent cu noutatile.

Ne bucuram ca ai apreciat articolul!

Send this to a friend