ProAlpin.ro Blog

Protectie si confort cu membrana SympaTex

Daca mergi pe munte, iti place activitatea fizica sau esti sportiv de performanta atunci cand vine vorba de imbracaminte si incaltaminte alegi cu mare atentie imbracamintea si incaltamintea.

Cei care merg pe munte adopta sistemul de imbracaminte layering , adica imbracamintea in straturi care contine materiale si tehnologii cu protectie eficienta la frig, 100% respirabile si 100% impermeabile.

1. Stratul care intra in contact cu pielea indeparteaza transpiratia
2. Stratul de mijloc asigura caldura si elimina la randul lui transpiratia
3. Stratul exterior asigura protectie la apa, vant si frig

Membrana SympaTex este utilizata pentru stratul exterior care trebuie sa te protejeze indiferent de vremea de afara si asigura:

  • 100% protectie waterproof de durata
  • protectie excelenta impotriva bacteriilor
  • rezistenta la chimicale
  • protectie termica

Confort excelent indiferent de vreme: impermeabilitate, respirabilitate, rezistenta la vant!

Cum functioneaza?

Functionalitate membrana SympaTex la ProAlpin

Tehnologia membranei SympaTex se bazeaza pe principii fizice si chimice. Aceasta are proprietatea de a absorbi umiditatea corpului si de a o elimina in exterior prin evaporare. Molecule de vapori se leaga de moleculele hidrofilice ale membranei si sunt transportate spre exterior impreuna.

100% windproof

Moleculele hidrofilice ale membranei SympaTex isi maresc volumul si astfel ofera spatiu vaporilor de apa sa fie transportati in exterior. Acest efect se modifica pe masura ce temperatura si umiditatea cresc.

Vantul scade temperatura si o membrana care sa opreasca patrunderea vantului iti asigura confortul termic. In urma testelor, pe suprafata de 1 mp (metru patrat)  de membrana patrund 0 (zero) litri de aer pe secunda. In acest caz, conform DIN EN ISO 9237 membrana SympaTex este 100% rezistenta la vant.

100% control al temperaturii
Control temperatura SympaTex la ProAlpin.roCu cat corpul tau transpira mai mult cu atat mai multa transpiratie este eliminata in exterior. Prin urmare eficienta acestei tehnologii inteligente creste dinamic in functie de necesitate. Valoare RET (Resistance Evaporation Transmission) masoara respirabilitatea si rezistenta materialului la vaporii de apa. O valoare sub 6 asigura o respirabilitate foarte buna. Membrana Sympatex are o valoare de pana on 0.5. Despre valorile RET puteti afla mai multe detalii aici

Membrana Sympatex poate fi des intalnita la bocancii de munte si in mod special la producatorul de bocanci LOMER.

 

Despre autor Vezi toate articolele Site autor

2 comentariiLasa un comentariu

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alatura-te celor peste 2900 abonati

Esti primul care afla cele mai tari oferte si mereu la curent cu noutatile.

Ne bucuram ca ai apreciat articolul!

Send this to a friend