ProAlpin.ro Blog

Remarcari in Muntii Banatului

In perioada 21 septembrie – 11 octombrie 2015 Asociatia Montana Carpati  va organiza in parteneriat cu Asociatia Carpatina Ardeleana a Turistilor (SKV) in cadrul proiectului „Conectarea Romaniei la reteaua europeana de poteci turistice de lunga distanta” o noua etapa a programului „Voluntar in Carpati”, de data aceasta in Muntii Banatului.

Aceasta actiune isi propune marcarea a circa 180 km din viitoarea magistrala de drumetie pedestra E3. Proiectul este co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.

Implementarea acestui proiect este o consecinta a necesitatii de a compatibiliza turismul pedestru din Romania cu cel european prin conectarea la reteaua europeana de poteci de lunga distanta, imbunatatirea infrastructurii si revitalizarea drumetiei autohtone.

banner_bergans_animat

In acest moment exista 12 magistrale europene care strabat continentul. Doua dintre acestea se opresc la granitele Romaniei care este, inca, singura pata alba pe harta europeana a drumetiei. Magistrala E3 va intra pe teritoriul Romaniei pe la Oradea, va strabate Muntii Apuseni, Muntii Poiana Rusca, Muntii Banatului si va iesi din Romania pe la punctul de trecere a frontierei Portile de Fier I.

Actiunea se va desfasura cu acordul Serviciilor Publice Judetene Salvamont Caras-Severin si Mehedinti, precum si cu administratiile Parcului Natural Portile de Fier, Parcului National Cheile Nerei-Beusnita si Parcului National Semenic-Cheile Carasului.

banner_robens_animat

Actiunea propriu-zisa va consta in vopsirea marcajelor turistice, curatarea potecilor de arborii cazuti si montarea de stalpi si sagetilor indicatoare pe ruta: Garana – Semenic – Valea Barzava – Pestera Comarnic – Anina – Lacul Buhui – Steierdorf – Lacul Ochiul Beiului – Cheile Nerei – Lacul Dracului – Carbunari – Garnic – Ravensca – Bigar – Eibenthal. Spre deosebire de activitatile derulate pana acum, aceasta activitate se va desfasura liniar, fara intoarceri intr-o tabara principala. Asociatia Montana Carpati va asigura transportul intre tabere a bagajelor voluntarilor, a materialelor si a echipamentului de lucru.

Cei care doresc sa se alature actiunilor „Voluntar in carpati 2015” o pot face in calitate de voluntari la actiunile pe teren sau in calitate de colaboratori ai echipei de organizare, sponsori, parteneri (logistica, media, parteneri locali). Cei interesati pot primi mai multe informatii daca isi manifesta intentia la adresa asociatie@carpati.org sau prin inscrierea in baza de date a voluntarilor AMC.

Despre autor Vezi toate articolele Site autor

Nascut, crescut, rafinat in orasul de la poalele Tampei. Prefera confortul cabanelor si drumetiile de o zi, doua.
Traseul preferat: Muntii Fagarasului (Cabana Sambata - 1401 m) - Fereastra Mare a Sambetei - 2188 m

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alatura-te celor peste 2900 abonati

Esti primul care afla cele mai tari oferte si mereu la curent cu noutatile.

Ne bucuram ca ai apreciat articolul!

Send this to a friend