ProAlpin.ro Blog

Romania ar putea acoperi 84% din necesarul energetic din surse alternative, pana in 2050

Romania si-ar putea acoperi 84% din necesarul energetic din surse alternative pana in anul 2050, sustine organizatia de mediu Greenpeace.

 

Greenpeace continua insa, spunand ca acest lucru e posibil numai cu conditia ca tranzitia sa se faca prin eforturi si angajamente politice la nivel decizional inalt.

„Ne dorim ca investitiile in surse curate de energie si in reducerea consumului sa devina un fenomen extins in intreaga tara, la toate nivelurile: de la echiparea gospodariilor la cea a institutiilor si companiilor. Cu cat vor fi mai multe astfel de investitii, cu atat ele vor fi mai accesibile si mai usor de implementat. Este important sa aratam ca etapa de pionierat se apropie de final si ca terenul pentru investitii la scara larga este deja pregatit”, precizeaza coordonatorul de campanii Greenpeace Romania, Ionut Cepraga, intr-un comunicat de presa, citat de Agerpres.

banner warmpeace

In acest context, Greenpeace sustine tranzitia catre un viitor energetic axat in jurul resurselor regenerabile, cu impact negativ redus asupra mediului, sanatatii si economiei si care nu este daunator pentru mediu. Studiile Greenpeace arata ca Romania are un potential ridicat pentru generarea energiei din surse regenerabile si ca pana in 2050, Romania si-ar putea acoperi 84% din necesarul energetic din surse solare, eoliene si termale.

„Aceasta tranzitie presupune eforturi si angajamente politice la nivel decizional inalt, implementate prin strategii, legislatie si finantari. Totodata, tranzitia catre energie curata are implicatii mari si la nivel local si individual prin implementarea de instalatii fotovoltaice sau eoliene pentru consum la nivel de gospodarie, ferma sau comunitate. De altfel, Greenpeace Romania a echipat in iunie 2015 Scoala Gimnaziala nr. 1 din Rovinari cu o instalatie fotovoltaica de 10 kW. Scoala isi va reduce astfel atat costurile energetice, cat si impactul asupra mediului, generand practic o parte din energia de care are nevoie pentru a functiona”, se spune in comunicatul Greenpeace.

banner_bergans_animat_vara

Greenpeace Romania a lansat cu aceasta ocazie si un nou studiu care isi propune sa faciliteze accesul celor interesati de sursele de finantare disponibile pentru investitii in domeniul energiei regenerabile si al eficientei energetice la informatie si resurse in timp util.

Materialul intitulat „Surse de finantare 2014 — 2020. Domeniu: Energie Regenerabila, Eficienta Energetica”, se adreseaza potentialilor initiatori de proiecte in acest domeniu, din mediul administrativ, dar si din mediul privat si in plus, acesta face o sinteza a surselor de finantare disponibile in prezent si in viitorul apropiat, atat pentru mediul rural, cat, desigur, si pentru cel urban.

Despre autor Vezi toate articolele Site autor

Nascut, crescut, rafinat in orasul de la poalele Tampei. Prefera confortul cabanelor si drumetiile de o zi, doua.
Traseul preferat: Muntii Fagarasului (Cabana Sambata - 1401 m) - Fereastra Mare a Sambetei - 2188 m

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alatura-te celor peste 2900 abonati

Esti primul care afla cele mai tari oferte si mereu la curent cu noutatile.

Ne bucuram ca ai apreciat articolul!

Send this to a friend