ProAlpin.ro Blog

Sistemul de spate Bergans Helium – preferat in expeditii

Rucsacul Helium 55L de la Bergans of Norway a fost folosit deseori in expeditii pe Everest si la polul Sud. Multi membrii ai echipei Bergans numesc Helium rucsacul numarul 1 pentru toate activitatile, de la drumetii de o zi la expedetii de scara larga.

Bergans Helium 55L combina perfect greutatea scazuta, durabilitate foarte mare si confortul la carat pe traseu. Dar ce face acest rucsac atat de apreciat de profesionistii din domeniu?

Raspunsul este: sistemul de spate – denumit Helium, care este foarte user-friendly si se poate ajusta foarte usor, oferind confort sporit pentru fiecare utilizator.

Helium carrying system a fost dezvoltat pentru alpinism, ski de tura, sau trekking, dar poate fi folosit pentru orice activitate outdoor. El este ideal pentru situatii in care vrei sa te misti repede si usor cu greutate medie in spate, dar si in confort complet.

    Oceanul Polar 2011 Cecilie Skog si Rune Gjeldnes si rucsacurile Helium 55L

Oceanul Polar 2011 Cecilie Skog si Rune Gjeldnes si rucsacurile Helium 55L

Sistemul Helium prezinta curele de stabilizare unice si un spate anatomic, care distribuie sarcina de carat in mod egal pe tot spatele, in conditii de confort maxim.

Acest sistem este combinatia perfecta intre simplicitate si eficienta. Dar sa aruncam o privire in detaliu asupra diferitelor componente ce intra in acest sistem de carrying:

helium-sistem-de-spate

1. Curele de stabilizare, complet ajustabile, pornind din varful panoului de spate pana la bretele
2. Cadru de spate anatomic, care include un centru de aluminiu, care poate fi format astfel incat sa urmeze curbura spatelui, obtinand astfel ajustabilitate excelenta si disiparea greutatii pe tot spatele.
3. Panou de spate, centura de sold anatomica si bretele invelite in material mesh pentru respirabilitate
4. Curele de stabilizare pe centura de sold, care ajuta si mai mult la stabilitate, tragand rucsacul si mai aproape de corp
5. Montant orizontal de sustinere pentru stabilitate extra.

Cecile Skog, Rune Gjeldnes, Ryan Walters si Tormod Granheim sunt doar cativa dintre exploratorii profesionisti care recomanda rucsacul Helium 55L, momentan, singurul dotat cu acest sistem de spate. Daca pregatesti o expeditie, sau doar iti doresti un rucsac de mare calitate pentru turele tale montane, Bergans Helium 55L este disponibil la ProAlpin.

Despre autor Vezi toate articolele Site autor

Nascut, crescut, rafinat in orasul de la poalele Tampei. Prefera confortul cabanelor si drumetiile de o zi, doua.
Traseul preferat: Muntii Fagarasului (Cabana Sambata - 1401 m) - Fereastra Mare a Sambetei - 2188 m

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alatura-te celor peste 2900 abonati

Esti primul care afla cele mai tari oferte si mereu la curent cu noutatile.

Ne bucuram ca ai apreciat articolul!

Send this to a friend