ProAlpin.ro Blog

Creasta Fagarasului in 13 ore si 18 minute – Silviu Balan

Silviu Balan a stabilit un nou record pe traseul de la Manastirea Turnu Rosu pana la Cantonul Forestier Rudarita, el parcurgandu-l in 13 ore si 18 minute.

Precedentul record pentru creasta Fagarasului, de la Vest la Est, ii apartine lui Zsolt Kovacs, timpul sau fiind de 15 ore si 30 de minute.

Intr-un update pe pagina sa oficiala de facebook, Silviu a scris: „Creasta Fagarasului este un traseu, pe care orice roman care indrageste muntele ar trebui sa-l faca, fie ca in 3,4,5 zile, in 2 sau chiar intr-una. Eu am facut creasta de mai multe ori, dintre care de doua ori iarna si imi doream de multi ani sa leg toata creasta dintr-o bucata. Nu era obiectivul meu principal recordul, obiectivul meu era sa o fac dintr-o bucata, dar timpii lui Zsolt m-au incurajat sa trag mai mult de mine.Totusi imi pare rau ca nu prea m-am bucurat de locuri in a doua parte, insa prima bucata m-a uns la suflet, rasaritul peste Valea Oltului si peste Tara Fagarasului, m-a facut sa ma simt cateva momente in alta dimensiune.”

corturi easy-camp

Apoi continua: „La final ceasul meu a aratat 81.6 km si 5890 diferenta de nivel pozitiva. Nu pare cine sti ce, dar cine a mai fost prin Fagaras, isi da seama care-i treaba, inafara de prima urcare si ultima coborare, a trebuit sa fiu concentrat 100% in continuu, totusi vorbim de Custura Saratii, Strunga Dracului, La 3 pasi de moarte si alte multe portiuni accidentate si tehnice, unde nu prea iti permiti sa faci greseli.”

Silviu, echipa ProAlpin iti transmite felicitari pentru noul record! Esti o inspiratie!

sursa foto: fb/silviubalan.ro

Despre autor Vezi toate articolele Site autor

Nascut, crescut, rafinat in orasul de la poalele Tampei. Prefera confortul cabanelor si drumetiile de o zi, doua.
Traseul preferat: Muntii Fagarasului (Cabana Sambata - 1401 m) - Fereastra Mare a Sambetei - 2188 m

1 comentariuLasa un comentariu

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alatura-te celor peste 2900 abonati

Esti primul care afla cele mai tari oferte si mereu la curent cu noutatile.

Ne bucuram ca ai apreciat articolul!

Send this to a friend