ProAlpin.ro Blog

Top 3 Castele Bantuite din lume

Inceput de saptamana, cam ”friguroasa” ce-i drept si parca trezirea de dimineata devine din ce in ce mai grea dar cu putin ajutor si putina cafea putem sa ne indreptam spre munca.

Nu putem incepe saptamana in forta fara a lectura in pauza de inceput de zi cateva informatii interesante din lumea care ne inconjoara, mai precis azi va propun o ”calatorie” la 3 dintre castelele bantuite de prin colturile lumii.

1. Castelul Chillingham, Marea Britanie

Despre acest castel se presupune ca ar fi cel mai bantuit din lume. Acum, ramane la latitudinea fiecaruia, in functie de gradul de tolerabilitate al aspectelor ce-l privesc. Povestea din spatele sau indica prezenta mai multor fantome care isi fac veacul prin camerele castelului dar cel mai terifiant aspect reprezinta aparitia unui ”baiat albastru” care este stapanul Camerei Roz.

De ce baiat albastru? Deoarece se aude prin partile locului ca la miezul noptii urlete ar acapara acea zona a castelului iar in momentul in care se face liniste o lumina albastra ia forma unui baietel si se indreapta inspre pat. Se poate pune sub semnul intrebarii veridicitatea informatiilor dar ideea este..ai fi curios sa incerci sa te cazezi o noapte in acest castel? 🙂

Aboneaza-te acum la newsletter, si poti primi un premiu lunar pe langa cele mai interesante informatii din lume!

Castelul Edinburgh2. Castelul Edinburgh, Scotia

Castelul Edinburg din Scotia este o locatie vizitata anual de mii de turisti dornici sa afle povestea mistica din spatele lui. Astfel ca, se aude prin partile locului ca ar fi bantuit de un tobosar fara cap dar si ca aici au ramas ”prinse” spiritele prizonierilor francezi din Razboiul de sapte ani.

Daca esti destul de curajos sa vizitezi meleagurile scotiene te poti gasi in situatia de a auzi muzica din tunelele de sub castel precum si prezenta fantomelor din turnuri.

Castelul Dragsholm3. Castelul Dragsholm, Danemarca

Nu multi stiu de existenta acestui castel bantuit in Danemarca. De asemenea tot mai putini au aflat de miturile care sunt raspandite prin acele parti. Pe aceasta nota locul 3 este ocupat de acest castel din prisma faptului ca este bantuit de fantomele fostilor locuitori. De data aceasta castelul se presupune a fi bantuit de catre o ”doamna in gri” dar care pare a fi prietenoasa.

Pe langa aceasta Dragsholm-ul pare a fi ”locuit” de o femeie imbracata in alb, a carui schelet s-a gasit in incinta sa dar si de Earl de Bothwell, prizonier de  ani in castel.

Multe si adevarate…sau nu sunt povestile care roiesc in jurul acestor fortificatii insa ramane la latitudinea fiecaruia sa creada sau nu in ele. De regula impactul este mai mare daca te plimbi printr-un castel bantuit fata de unul normal. Sa fie marketing, sa fie legende nu vom stii niciodata dar intrebarea este:

AI AVEA CURAJ SA TE CAZEZI LA UNUL DINTRE CELE 3 CASTELE?

sursa imagine, imagine2, imagine3

Despre autor Vezi toate articolele Site autor

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alatura-te celor peste 2900 abonati

Esti primul care afla cele mai tari oferte si mereu la curent cu noutatile.

Ne bucuram ca ai apreciat articolul!

Send this to a friend