Blog ProAlpin.ro

Traseu Cabana Gura Diham – Cabana Diham

Traseul Cabana Gura Diham – Cabana Diham este primul traseu pe care l-am facut in 2006 iarna dupa ce m-am stabilit definitiv in Brasov, dupa terminarea facultatii. Pot spune ca a fost alegerea perfecta pentru mine, venit din vastele campii ale Dobrogei, in a ajunge iubitor al muntelui cu tot ce inseamna frumusetile acestuia.

DSC01051

  Printre primele poze facute pe parcursul traseului

Traseul in sine este destul de usor si accesibil si in fiecare iarna prin luna ianuarie – februarie il reiau cand este zapada mai mare. La fel am facut si anul acesta. Plecand din Busteni se poate ajunge usor, ori de la gara pe jos pana la cabana Gura Diham(987 m) sau cu o masina pesonala ori de ocazie. De preferat ar fi cu un autovehicul pana la Cabana Gura Diham. Spun de preferat deoarece din Busteni de la bariera pana la cabana, drumul este neasfaltat si plin de gropi si dureaza cam 20 – 30 de minute; vara cel putin este destul de aglomerat (multi vin pentru a campa pe marginea drumului si pe malul raului Valea Cerbului, unde fac gratare si asculta manele cat este ziua de lunga). Ajuns la Cabana Gura Diham, pe marcaj triunghi albastru porneste poteca ce duce catre cabana Diham (1320 m).

DSC_0110

Dupa cum spuneam drumul este destul de usor si de frumos fiind inconjurat de padure pe tot parcursul celor aproximativ 4 km.

DSC_0140

 Poze facute pe traseu

DSC_0106

O zi senina, numai bine de mers pe munte

In apropiere de Culmea Dihamului, in dreapta noastra observam ceea ce cu totii (prietenii mei) ne-am pus de acord ca este Varful Postavaru.

DSC_0172

Varful Postavaru

Nu mai dureaza mult si ajungem intr-o poienita unde 2 relee falnice ma incurca mereu cand vreau sa fac poze.

DSC_0159

 Poienita frumoasa cu relee scoase din cadru (dreapta)

De aici, inca aproximativ 15 minute de mers iar in stanga ne intampina Varfu Bucsoiu si cabana Diham mai jos in dreapta.

DSC_0185

Varful Buscoiu

_DSC3119

Cabana Diham

DSC_0236

In cazul in care veniti insotiti de prieteni patrupezi sa stiti ca si cabana are “strajerul” ei

DSC_0237

DSC01032

 Rezumat traseu: Busteni – Gura Diham – Cabana Diham

Despre autor Vezi toate articolele Site autor

1 comentariuLasa un comentariu

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alatura-te celor peste 2900 abonati

Esti primul care afla cele mai tari oferte si mereu la curent cu noutatile.

Ne bucuram ca ai apreciat articolul!

Send this to friend