ProAlpin.ro Blog

Traseu de hiking in Muntii Ceahlau

Traseul despre care vom discuta se refera la Izvorul Muntelui-Poiana Maicilor-Cabana Dochia. Acest traseu este cel mai folosit din partea de vest a Muntilor Ceahlau!

Este de retinut faptul ca pe timp de iarna datorita unor ample cantitati de zapada care vin din partea zonei Ocolasul Mic, traseul nu se recomanda a fi parcurs. Ca si durata de timp, pentru a parcurge traseul ai nevoie de 4/6 ore si acesta are o durata de 9 km find marcat cu rosu.

Poti incepe hiking-ul de la cabana Izvorul Muntelui, iar cand te vei afla la Cabana Dochia in timp ce anticipezi momentul in care vei fi pe partea de sus a muntilor Ceahlau, iti poti lua rucsacul si sa mergi pe jos pe drumul care merge de la Izvorul Muntelui la Durau Resort. Dupa prima curba la dreapta vei putea observa marcajele rosii dupa care te poti ghida.

Daca te abonezi la newsletter-ul ProAlpin, poti castiga prin tragere la sorti un bidon Camelback Podium!

Traseul se va intrepatrunde la un moment dat cu cel pentru masini inainte sa intri in padure. La scurt timp dupa aceea vei putea observa pe partea stanga Paraul Maicilor. Dupa o ora daca il traversezi vei ajunge pana la baza Jgheabului Armenilor. Drumul acesta te va conduce pana la Poiana Maicilor.

Continuand traseul, vei ajunge la pilonul de otel care marcheaza punctul unde vei intra din nou in padure. Aici va recomand sa admirati peisajul si puteti sa mergeti de-a lungul crestei pana ce veti ajunge la o stanca batrana. Din acel punct veti putea observa cu precadere intregul zid de piatra Ocolasul Mic.

Poti admira in partea stanga „Turnul lui Butu si Ana”, „Asezatoarea Oilor”, „Caciula lui Ciuperca”, „Matura Vrajitoarelor”, „Jgheabul Armenilor”. In continuare traseul nostru coboara ca mai apoi sa urce unde vei putea admira de ambele parti „Piatra Lata din Ghedeon” si „Piatra Viperei”, iar in urmatoarele 15 min vei putea ajunge pana in varf unde poti admira Muntele Cehlau in toata splendoarea sa inainte sa te indrepti spre casa.

Ai fost pana acum pe traseul acesta? Cum ti s-a parut drumul pana in varf? Ce anume te-a impresionat aici?

Despre autor Vezi toate articolele Site autor

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alatura-te celor peste 2900 abonati

Esti primul care afla cele mai tari oferte si mereu la curent cu noutatile.

Ne bucuram ca ai apreciat articolul!

Send this to a friend