ProAlpin.ro Blog

Turismul armean, dezvoltat cu 40 de trasee montane

trasee montane armenia

Pentru dezvoltarea turismului de aventura, autoritatile din Armenia au trasat 40 de trasee montane, destinate drumetiilor. Anuntul a fost facut de catre Karen Mkrtchyan, directorul executiv al Fundatiei pentru dezvoltare a Armeniei. Intentia a fost dezvaluita dupa consultarile cu presedintele tarii, unde s-a discutat despre dezvoltarea turismului.

Intr-o tara eminamente muntoasa, cu o altitudine medie de 2000 m, cel mai inalt varf este Aragats (4092m), de origine vulcanica. Muntele poate fi o atractie pentru pasionatii de alpinism si drumetii, iar perioada cea mai buna pentru catarari este vara. Zona este recomandata alpinistilor experimentati sau celor insotiti de profesionisti. Muntele ofera o privelişte extraordinara, cu un lac inconjurat de patru varfuri. Pentru pasionatii de astronomie, observatorul cosmic Byurakan poate fi un punct de interes.

Traseele montane pot fi o adevarata incantare, daca ai puterea sa faci abstractie de defrisarile masive care au avut loc in zona. Varful Ararat (5156m) a apartinut, odinioara, aceleiasi tari, dar acum poate fi vazut peste granita, in Turcia.

Karen Mkrtchyan a precizat ca au fost intreprinse cateva acțiuni pentru impulsionarea turismului. „Unul dintre rezultatele importante pe care le-am obtinut anul acesta a fost cresterea numarului de zboruri ale liniilor aeriene arabe catre Armenia. Asta, datorita evenimentelor de marketing. In cazul facilitarii obtinerii vizelor, ne asteptam sa avem zboruri zilnice din aceasta regiune. In cadrul cooperarii cu Air France, in revista companiei aeriene, cu peste 1,7 milioane de cititori, a fost publicat un articol in care sunt prezentate cele 10 avantaje pe care le prezinta Armenia. Astfel, compania franceza isi indeamna clientii sa viziteze țara asiatică. De asemenea, a fost deschis site-ul www.armenia.travel. Acesta le permite turistilor straini sa descopere informatii  despre destinatiile turistice ale tarii“, a explicat Mkrtchyan.

Președintele Serzh Sargsyan a facut, la inceputul saptamanii, o vizita de lucru in provincia Vayots Dzor. Aici a luat in discutie potentialul de dezvoltare turistica, proiectele, obstacolele in calea dezvoltarii si solutiile posibile.

Despre autor Vezi toate articolele Site autor

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alatura-te celor peste 2900 abonati

Esti primul care afla cele mai tari oferte si mereu la curent cu noutatile.

Ne bucuram ca ai apreciat articolul!

Send this to a friend