ProAlpin.ro Blog

Ueli Steck doboara iar recordul de viteza pe Eiger

Ueli Steck, 39 de ani, a urcat Heckmair Route (ED2, 1800m, FA 1938), de pe fata nordica a Eigerului in 2 ore si 22 de minute si 50 de secunde, un nou record.

Astfel, elvetianul, si-a dobarat propriul record cu 25 de minute si recordul lui Dani Arnold, datand din 2011 de 2 ore si 28 de minute (de notat ca Dani Arnold – si el elvetian – a doborat recordul de viteza a lui Steck din 2008, dar a folosit un traseu asigurat, pe cand Ueli a realizat ascensiunea libera).

Masina elevetiana as stabilit recordul prima oara in 2007, la 3 ore si 54 de minute, dar nu a fost multumit si iarna urmatoare l-a facut in numai 2 ore si 47 de minute.

banner warmpeace

Datele statistice de pe GPS-ul lui Ueli au fost uploadate de acesta aici. De notat ca aici intensitatea este ” medie”. Pentru ca Steck este o masina. 🙂

„Stiu diferenta dintre 2008 si 2015”, a spus Steck. „Astazi am avut un traseu bun, conditii bune si am folosit niste echipament care a facut (ascensiunea – n.r.) destul de sigur.”

Referindu-se la recordul sau Steck a declarat: „Nu m-am solicitat ca-n 2008. Asta a facut aceasta ascensiune o experienta placuta si o zi minunata. Mai mult, este un nou record, dar asta a fost rezultatul conditiilor specifice. Nu putem compara ascensiuni pe Eiger. Conditiile si vremea sunt mereu diferite.”

„Asta este ceea ce face alpinismul interesant si unic. Pentru mine ceea ce conteaza este provocarea personala si propria experienta”, a continuat elvetianul.

sursa foto: fb/ueli.steck

Despre autor Vezi toate articolele Site autor

Nascut, crescut, rafinat in orasul de la poalele Tampei. Prefera confortul cabanelor si drumetiile de o zi, doua.
Traseul preferat: Muntii Fagarasului (Cabana Sambata - 1401 m) - Fereastra Mare a Sambetei - 2188 m

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alatura-te celor peste 2900 abonati

Esti primul care afla cele mai tari oferte si mereu la curent cu noutatile.

Ne bucuram ca ai apreciat articolul!

Send this to a friend