Arzătoare și butelii camping

Position
Set Descending Direction

28 pe pagina

24 Produse

Position
Set Descending Direction

28 pe pagina

24 Produse

Ce poti face cu un arzator de camping / drumetie?

De la un simplu ceai sau o cafea proaspata pana la o supa sau alte retete de mancare cu preparare rapida, arzatoarele de camping te ajuta sa traiesti experienta gatitului si mancatului in natura.

La magazinul ProAlpin gasesti arzatoare cu diferite surse de alimentare: gaz, lemn, spirt solid sau spirt lichid de la Pinguin, Coleman,  Robens, 360Degrees, Easy Camp si Esbit. 

 

Arzatoarele cu butelie – sunt modelele utilizate cel mai frecvent si folosesc de obicei, ca sursa de alimentare, bulteliile cu valva filetata EN 417. Acest tip de butelie permite detasarea arzatorului dupa utilizare, valva inchizand automat butelia, spre deosebire de variantele fara valva, care implica perforarea buteliei si necesita golirea completa a acesteia inainte de detasare.

 

Pentru utilizare in conditii de altitudine mare si temperaturi scazute, trebuie sa folositi butelie cu un amestec de gaz pentru conditii extreme sau o varianta de butelie cu amestec de gaz all seasons.

Arzatoarele cu lemne sunt variante preferate din ce in ce mai frecvent, lemnul fiind un combustil la indemana in zonele de campare. Puterea de ardere este in general buna si chiar foarte buna, in functie de design, cu randament maxim in conditii de vreme uscata. Exista modele foarte compacte si au marele avantaj de a va scuti de transportul combustibilului.

Arzatoarele cu lemne sunt o varianta buna cu o putere de ardere ceva mai scazuta insa indeplinesc sarcina esentiala de fierbere a apei pentru un ceai, cafea, supa instant / mancare deshidratata. Marele avantaj al arzatoarelor cu spirt, in special al celor cu spirt solid, il constituie dimensiunile reduse, fiind foarte usor de transportat si ideale ca varianta de rezerva.

 

Pentru temperaturile sub -10 grade iti recomandam buteliile Coleman C100 Xtreme ce fierb apa in timp record chiar si la -27°C avand un mix de gaz butan – propan.