Termosuri și bidoane
Termosuri
Termosurile au utilitate atat in activitatile outdoor cat si in oras, la locul de munca sau la scoala.
Posibilitatea de a pastra ceaiul sau ceafeaua fierbinte timp de cateva ore, reprezinta o facilitate incantatoare, in special in sezonul rece.
Avantajele unui termos nu sunt limitate strict la sezonul de iarna, ele putand fi folosite in orice anotimp, atat pentru pastrarea bauturilor calde cat si pentru pastrarea bauturilor reci.
Pe langa termosurile pentru lichide exista termosuri pentru mancare care permit transportul mancarii preferate – o supa crema sau orice alt preparat pe care vrei sa il servesti cald in pauza de masa.
Termosurile comercializate de ProAlpin (termosuri pentru lichide si termosuri de mancare), au volum cuprins intre 0.4L si 1.5L. La termosurile de mancare capacul are functie de cana / bol de servire. Unele termosuri de mancare sunt echipate si cu tacam.
Daca preferi o solutie compacta pentu transportul cafelei de acasa pana la serviciu, poti alege una dintre canile termoizolante sau termosurile de cafea de la Stanley si Kambukka. Dimensiunile compacte pemit manevrarea cu o singura mana, capacul fiind prevazut cu buton de inchidere / deschidere.
Cateva caracteristici de baza pentru termosuri sunt:
- pereti dubli din otel inoxidabill (otel inox18/8 este calitatea cea mai buna)
- izolatie cu vid (vacuum)
- constructie robusta
- inchidere etansa, fara scurgeri (leakproof)
- buton pentru eliberarea presiunii
- plastic fara bisfenol (BPA free)
Durata de mentinere a temperaturii lichidelor/mancarii difera in functie de producator, calitatea materialelor si diverse caracteristici tehnice.
Unele modele de termosuri de lichide de la Stanley au performante foarte ridicate, pot pastra bauturile fierbinti pana la 40 ore, bauturile reci pana la 35 ore iar pe cele cu gheata pana la 6 zile. Termosurile de mancare Stanley pot mentine pana la 15 ore mancarurile fierbinti si pana la 18 ore mancarurile reci..
Termosurile de mancare de la Esbit pot pastra temperatura mancarii la 70 gradeC timp de 6 ore, la 60 gradeC timp de 12 ore si la 40 gradeC timp de 24 ore.
La ProAlpin gasesti termosuri din otel inoxidabil, cu pereti dubli si izolatie cu vid de la producatorii Stanley (SUA),Esbit (Germania), Primus (Suedia), Kambukka (Belgia).