Corturi de munte, camping și expediție

Position
Set Descending Direction

28 pe pagina

Produse 1 la 28 din 86 total

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
Position
Set Descending Direction

28 pe pagina

Produse 1 la 28 din 86 total

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Alături de sacul de dormit, confortul și succesul unei excursii de două sau mai multe zile depind adesea de alegerea unui cort potrivit.

Indiferent dacă ai nevoie de un cort pentru plajă, pescuit, o drumeție ușoară sau altitudine, este esențial ca acesta să fie selectat în mod corespunzător.

Când alegi cortul, principalele caracteristici de care să ții cont sunt: greutatea, impermeabilitatea exterioară și a podelei, forma (corturile tunel fiind mai rezistente la vânt), ventilarea și timpul de montare.

Pentru camping pe malul mării sau în condiții climatice calde sau umede, optează pentru un model cu ventilare eficientă și plasă de țânțari care poate fi montată ulterior.

Corturile de familie sau de camping, precum cele oferite de Easy Camp, Coleman, Hannah, Pinguin sau Outwell, sunt spațioase și înalte, în timp ce corturile de drumeție, cele pentru creastă sau cele ultralight de la Robens, Pinguin și Hannah sunt recomandate pentru turele mai tehnice.

Pentru pasionații de ture montane în orice anotimp, recomandăm unul dintre corturile montane produse de Robens, Hannah, Easy Camp și Pinguin.

Cum alegi cortul potrivit? Care sunt caracteristicile care contează?

 1. Numărul de persoane: Alegeți dimensiunea cortului în funcție de numărul de participanți la aventura de camping. Un cort pentru două persoane oferă intimitate, în timp ce un cort pentru trei sau patru persoane asigură spațiul necesar pentru un grup mai mare.
 2. Rezistența la condiții meteorologice: Pentru o experiență de camping fără griji, alegeți un cort cu rezistență sporită la intemperii. Un cort impermeabil și rezistent la vânt protejează eficient împotriva ploilor neașteptate și a condițiilor meteorologice dificile.
 3. Dimensiuni și spațiu interior: Prioritățile variază în funcție de preferințele personale, dar un cort spațios oferă un confort crescut. Alegeți un model care să ofere nu doar loc pentru dormit, ci și spațiu pentru depozitarea bagajelor și pentru a vă simți confortabil în interior.
 4. Ventilare eficientă: Pentru a menține un climat interior plăcut, alegeți un cort cu un sistem de ventilare eficient. Circulația adecvată a aerului este crucială, mai ales în condiții de căldură sau umiditate, pentru a evita acumularea căldurii și umidității în interiorul cortului.
 5. Ușurința de montare: Timpul și efortul necesare pentru montarea cortului pot influența semnificativ experiența de camping. Optați pentru un model cu un sistem de montare rapid și intuitiv pentru a economisi timp și a reduce stresul legat de instalare.
 6. Compatibilitate cu activitățile: Dacă sunteți un aventurier versatil, alegeți un cort potrivit pentru diverse activități. Un cort versatil poate fi utilizat atât pentru camping în munți, cât și pe plajă sau în alte locații preferate, asigurându-vă că echipamentul dvs. este potrivit pentru orice mediu.
 7. Calitatea materialelor: Investiți într-un cort fabricat din materiale durabile și rezistente, pentru a vă asigura că rezistă uzurii și condițiilor dificile de mediu. Un cort de calitate va oferi nu doar protecție pe termen scurt, ci și o durabilitate pe termen lung pentru numeroase aventuri viitoare.